Annonce:
Annonce:

Spillemyndigheden vil stoppe børns gambling med digitale våben

Ulovlige gambling-hjemmesider, hvor man bruger såkaldte våben-skins fra computerspillet Counter-Strike: Global Offensive, skal lukkes for danske brugere, mener Spillemyndigheden. Teleindustrien nægter at lukke siderne og går rettens vej

Center for Ludomani slog allerede i 2016 alarm om, at danske unge under 18 år kunne gamble på ulovlige, udenlandske hjemmesider. Foto: Skærmbillede
Center for Ludomani slog allerede i 2016 alarm om, at danske unge under 18 år kunne gamble på ulovlige, udenlandske hjemmesider. Foto: Skærmbillede
Annonce:
Følg E-sport

Allerede tilbage i 2016 forsøgte Center for Ludomani at slå alarm omkring, at der var flere og flere unge danskere under 18 år, hvilket er aldersgrænsen for at spille om penge, som søgte hjælp for at stoppe med at gamble.

En af årsagerne til, at unge under 18 år alligevel kom i spilleproblemer, var og er, at der eksisterer massevis af hjemmesider, som tilbyder de unge at gamble med såkaldte våben-skins fra computerspillet Counter-Strike: Global Offensive i stedet for danske kroner. I stedet for at indsætte 100 kroner på en normal gambling-hjemmeside, overfører man et skin fra spillet til disse hjemmesider og sætter dem på højkant i andre sammenhænge, som var det penge.

Disse mange gambling-hjemmesider har ikke en spillelicens, som f.eks. Danske Spil har, og overholder derfor ikke gældende regler og lovgivning.

Annonce:

Skinsene, som giver dine våben i spillet et andet udseende, koster alt fra få øre til op over 10.000 kroner for de dyreste.

Halvandet år senere forsøger Spillemyndigheden nu at gøre noget ved problemet, da myndigheden har bedt de danske teleselskaber om at blokere samtlige sider, som udbyder disse ulovlige spilletjenester til børn og unge i alle aldre.

I første omgang er der dog ingen hjælp at hente for Spillemyndigheden i kampen for at komme ulovlig gambling for mindreårige til livs.

Det fortæller Jakob Willer, der er direktør for Teleindustrien, som er teleselskabernes brancheorganisation, til Esportsmagasinet.

- Spillemyndigheden ønsker, at der skal blokeres for skinbetting-sider, hvor man bruger Steam-login (platformen for spillet Counter-Strike: Global, red.). Vi har i Teleindustrien forståelse for, at man ønsker at håndhæve spilleloven, men vi ønsker, at det er en dommer, der tager stilling til eventuelle blokeringer, siger Jakob Willer til Esportsmagsinet.

Annonce:

Mødte hinanden i computerspil: Nu skal de giftes

Usikker på lovgivningen
Derfor skal det nu afgøres i en retssag, om de danske teleselskaber kan blive pålagt at blokere adgangen til de mange gambling-hjemmesider.

Direktøren for Teleindustrien er nemlig ikke sikker på, at Spillemyndigheden kan pålægge dem at lukke siderne, fordi de ikke er danske og ikke bruger dansk valuta.

Og så er det også en bekymring for Jakob Willer, at det kan komme til at dreje sig om rigtig mange sider, der skal udelukkes.

Annonce:

- Vi skal sikre os, at det faktisk er omfattet af lovgivningen, at der skal blokeres for sider med skinbetting, selvom siderne ikke er på dansk, de ikke bruger dansk valuta, de ikke har dansk kundehåndtering eller modtager danske betalingskort. Jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at jeg er noget bekymret for, hvor mange sider, det potentielt kan handle om på globalt plan, hvis det eneste kriterie for blokering er, at det handler om skinbetting, og at man anvender et Steam-login, siger Jakob Willer.

Retssagen mellem Spillemyndigheden og Teleindustrien finder sted den 23. januar.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Spillemyndigheden, men her har man ikke ønsket at udtale sig, fordi det drejer sig om en verserende sag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: