Stort drama: FCK tager konkurrents e-stjerne

Esport: Det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold North, der ejes af FC København og Nordisk Film, har hentet en profil fra de danske rivaler Astralis. Astralis-spilleren havde dog intet fået at vide om skiftet før halvanden time inden pressemødet

Markus 'kjaerbye' Kjærbye skifter fra Astralis til de danske rivaler North. Foto: RFRSH Entertainment/Astralis
Markus 'kjaerbye' Kjærbye skifter fra Astralis til de danske rivaler North. Foto: RFRSH Entertainment/Astralis

Dramaet i dansk Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) vil tilsyneladende ingen ende tage i disse dage, hvor FC København og Nordisk Films esportsorganisation North for alvor har haft gang i svingdøren.

Først fyrede holdet deres træner efter en skuffende præstation ved VM, derefter smed de den tidligere Astralis-spiller Rene 'Cajunb' Borg på porten, få dage senere bænkede de holdets bedste spiller Kristian 'k0nfig' Wienecke, og fredag præsenterede North så ugens klart største nyhed.

På et pressemøde klokken 12.00 i Telia Parken præsenterede North nemlig Astralis-spilleren Markus 'kjaerbye' Kjærbye som ny spiller på holdet.

Markus 'kjaerbye' Kjærbye blev ved Astralis' VM-sejr i januar 2017 kåret til turneringens bedste spiller og med sine kun 19 år, har danskeren fremtiden foran sig.

Astralis, der ligger nummer fem på verdensranglisten, og North, der ligger nummer 12, er med afstand de to bedste danske CS:GO-hold, og derfor erkender Markus 'kjaerbye' Kjærbye også, at det var et svært skifte for ham.

- Det er en svær følelse. Jeg er et menneske, og jeg har rejst verden rundt med mine holdkammerater på Astralis, og vi har vundet VM, så det er en meget svær beslutning. Jeg var nødt til at se bort fra det menneskelige og kun kigge på det sportslige, sagde Markus 'kjaerbye' Kjærbye på pressemødet.

Kristian 'k0nfig' Wienecke er ifølge det danske esportsmedie Dust2 på vej til at blive bænket. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack E-Sport Medie: FCK's nedtur fortsætter - holdets bedste e-spiller bliver bænket

Holdkammerater vidste det ikke
Men hvad, Markus 'kjaerbye' Kjærbye måske glemte midt i skiftet fra den ene rival til den anden, var at fortælle det til sine nu tidligere holdkammerater fra Astralis.

I hvert fald var det Astralis-spilleren Lucas 'gla1ve' Rossander, der halvanden time før pressemødet i Telia Parken afslørede det store skifte, da han på det sociale medie Twitter fortalte, at skiftet kom meget bag på ham, og at han og holdkammeraterne intet vidste om det.

- Under to timer før pressemødet fandt vi ud af, at Markus 'kjaerbye' Kjærbye har skrevet under med North. Målløs (jeg er målløs, red.). Samtidig er jeg mere motiveret end nogensinde, skriver Lucas 'gla1ve' Rossander på Twitter.

Også Astralis-spilleren Peter 'dupreeh' Rothmann udtrykte sin store skuffelse over den måde, som Markus 'kjaerbye' Kjærbye har håndteret skiftet på.

- Intet andet end skuffet, skriver Peter 'dupreeh' Rothmann på Twitter.

Tidligere jægersoldat Lars Robl skal forsøge at holde styr på esportspillernes psyke. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix E-Sport Eks-jægersoldat: Mange ligheder mellem Afghanistan og at spille CS:GO

Stikpille med på vejen
Skiftet betyder også, at Astralis nu står med kun fire spillere på holdet og derfor skal ud at finde en erstatning for Markus 'kjaerbye' Kjærbye.

Indtil videre har Astralis ikke offentliggjort nogen ny spiller, men det danske tophold sender dog en lille sarkastisk stikpille til Markus 'kjaerbye' Kjærbye i forbindelse med skiftet, hvor de ønsker ham held og lykke på rivalernes hold, som ligger et stykke under Astralis på verdensranglisten.

- Fra i dag er Markus 'kjaerbye' Kjærbye ikke længere en del af Astralis. Vi vil gerne takke Markus for sin tid hos os, og vi ønsker ham held og lykke i fremtiden. Forhåbentlig kan han hjælpe med at få North tilbage i top 10, skriver Astralis på Twitter.

Allerede lørdag skal Markus 'kjaerbye' Kjærbye i aktion for North, når holdet skal forsøge at kvalificere sig til IEM Katowice i Polen, som bliver spillet sidst i februar. I hovedturneringen er der hele 3 millioner kroner på højkant i præmiepuljen.

29 kommentarer
Vis kommentarer