Tættere på 60 mio. kroner: Onde genier fra Danmark smadrer al modstand

Esports-stjernerne Andreas 'Cr1t' Nielsen og Rasmus 'MiSeRy' Fillipsen vandt søndag en indonesisk Dota2-turnering. Nu er de og deres hold - Evil Geniuses - tæt på en plads ved årets The International, hvor der dystes om mere end 60 millioner kroner

Festligheder ved sidste års internationale Dota2 Championship i Seattle, USA. Foto: Alan Berner/AP/Ritzau Scanpix
Festligheder ved sidste års internationale Dota2 Championship i Seattle, USA. Foto: Alan Berner/AP/Ritzau Scanpix
Følg E-sport

Det var ren blitzkrieg, som danskerne Andreas 'Cr1t' Nielsen og Rasmus 'MiSeRy' Fillipsen udviste, da de og resten af de onde genier fra Evil Geniuses denne søndag vandt Dota2-turneringen GESC – Global Electronic Sports Championship – i Indonesien.

Holdet både trumlede og fladmaste nemlig al modstand, de mødte – og dét på rekordtid. Holdet gik ubesejret gennem turneringen, og flere kampe varede ikke engang tyve minutter, før danskerne og holdkammeraterne havde jævnet modstanderholdet med jorden.

Danskere dyster om millioner i kakerlakfyldt kortspilsturnering i Kina

Og med en førstepræmie på knap 700.000 danske kroner behøver man ikke være nogen matematisk mesterhjerne for at udregne, at den kliniske nedslagtning af fjenden har betydet, at de onde dansker genier har spillet til en god timeløn under turneringen i Indonesien. 

Derfor var det ikke overraskende to glade esports-stjerner, der kunne takke sine fans på Twitter efter en tur på præmieskamlen.

Danskere kom et skridt nærmere VM og 60 mio. kroner
Penge kan man altid bruge, men endnu vigtigere er, at Andreas Nielsen og Rasmus Fillipsen med sejren i Indonesien nu ligger solidt placeret i kvalifikationen til årets suverænt største Dota2-turnering – The International – som er det nærmeste, vi kommer på verdensmesterskaberne i fodbold indenfor esportens verden.

På samme måde som i Superligaen, dyster de professionelle Dota2-spillerne nemlig mod hinanden sæson efter sæson, og de otte hold, der præsterer bedst og vinder flest turneringer, går direkte videre til The International.

Enhver gamers drøm: Stjernen viser sin kæmpe-lejlighed frem

Med sejren i Indonesien rykker Evil Geniuses med Andreas Nielsen og Rasmus Fillipsen på holdet op blandt de otte bedste hold denne sæson, så holder de formen, er de prestigefyldte verdensmesterskaber indenfor rækkevidde – samt et tocifret millionbeløb i præmiepenge.

Hele 60 millioner kroner vandt førstepladsen, Team Liquid, i sidste sæson, og præmiepuljen stiger eksponentielt hvert år i takt med, at flere seere og sponsorer bliver involveret i esport.

Dermed er der gode chancer for, at Andreas 'Cr1t' Nielsen og Rasmus 'MiSeRy' Fillipsen kommer til at konkurrere om et endnu mere svimlende millionbeløb denne august, når The International løber af stablen i Vancouver, Canada.

Så hvis det lykkes de to danskere at kvalificere sig til verdensmesterskaberne, er det helt acceptabelt at finde de rød-hvide farver og klaphatten frem for at heppe med – også selvom de spiller på et hold bestående af onde genier.   

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+