Tid til dansk revanche: Næste VM-vært er offentliggjort

Både North og Astralis skuffede fælt, da der i januar blev afholdt VM i Counter-Strike: Global Offensive, men nu er det bekræftet, at begge hold får en ny chance til september

Sådan så det ud, da North deltog i et større esportsevent i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud, da North deltog i et større esportsevent i Royal Arena sidste år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Det var en kæmpe fiasko for dansk esport, da der i januar blev spillet VM i Counter-Strike: Global Offensive i USA.

Både North og Astralis, der var de to danske hold ved VM, leverede langt under niveau, hvor North, som er FC København og Nordisk Films esportssatsning, røg ud med et brag efter tre nederlag i tre kampe.

De tidligere verdensmestre Astralis gjorde det kun marginalt bedre, da de formåede at vinde én kamp, over North, men tabte ellers resten.

Nu er der dog lidt opløftning til de to danske Counter-Strike: Global Offensive-hold. Den næste VM-vært er nemlig blevet offentliggjort, ligesom datoen for turneringen er det.

Det bliver spilleplatformen Faceit, som skal stå for at afholde VM i London, England, i midten af september i år.

Den gode danske nyhed består i, at VM fortsætter med det samme format som i januar, hvor der er 24 hold, der skal deltage. Det betyder nemlig, at både North og Astralis er sikret en plads i den første del af VM.

Den første del af VM består af otte allerede kvalificerede hold, deriblandt de to danske hold, og otte hold, som kvalificerer sig til turneringen. De 16 hold skal så spille om otte pladser til finaledelen af VM, hvor otte andre hold allerede på forhånd er kvalificeret, fordi de kom i top otte ved VM i januar.

Derfor får begge mandskaber altså en gylden chance for at revanchere sig selv og vaske fiaskoen fra januar af sig.

Astralis rutsjer ned ad verdensranglisten efter en periode med dårlige resultater. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix E-Sport Kæmpe nedtur: Danske CS:GO-hold styrtdykker på verdensranglisten

Millioner på spil
Ud over æren i at kunne kalde sig verdensmestre i Counter-Strike: Global Offensive, følger der naturligvis igen en klækkelig pose penge med til det hold, som ender på toppen af VM i september.

Ligesom tilfældet har været det ved de seneste verdensmesterskaber i Counter-Strike: Global Offensive, er der igen 1 million dollars på højkant i turneringen, eller cirka 6 millioner kroner. Vinderholdet kan stikke hele 3 millioner kroner i lommen.

Ved VM i januar var det dog lige ved at ende med stor dansk succes, da Finn 'Karrigan' Andersen, som spiller for FaZe, kom i VM-finalen. Her måtte han dog sammen med sit hold se sig slået af amerikanske Cloud9, der overraskede alt og alle med sejren.

Både FaZe og Cloud9 er garanteret en plads i finaledelen af VM til september, og hvis Finn 'Karrigan' Andersen fortsætter på det europæiske hold, er vi altså også sikret at have mindst én dansker med, når det bliver rigtig sjovt.

VM i London skal afholdes i SSE Arena, Wembley, hvor der plads til hele 10.000 tilskuere, som nok skal sørge for en god stemning.

2 kommentarer
Vis kommentarer