Tidligere FCK-stjerne skiftede til rivalerne: - Det mest professionelle jeg har oplevet

Danmarks bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis, har fået en ny spiller, og han er faldet godt til efter kun få uger

Danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, er blevet ny spiller hos Astralis. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Danske Emil 'Magisk' Reif, som tidligere har spillet på North, er blevet ny spiller hos Astralis. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Lørdag begynder Danmarks bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis, jagten på endnu et internationalt trofæ, når StarSeries i Kiev, Ukraine, starter.

1,8 millioner kroner er i den samlede præmiepulje, hvor også det danske hold Heroic er med.

Det er samtidig den første turnering, hvor Astralis skal spille med deres nye spiller, Emil 'Magisk' Reif.

Det var lidt af en transferbombe, da Astralis-stjernen Markus 'Kjaerbye' Kjærbye i starten af februar skiftede til de danske rivaler North, som er FC København og Nordisk Films Counter-Strike: Global Offensive-hold.

Kasper Hvidt, der er sportsdirektør i RFRSH Entertainment, organisationen bag Astralis, fortalte, at det kom bag på holdet, at Markus 'Kjaerbye' Kjærbye skiftede, og Astralis-spillerne fortalte ligeledes på det sociale medie Twitter, at de først hørte om profilens skifte to timer før pressemødet, som North holdt i Telia Parken.

Derfor skulle Astralis bruge en ny spiller for igen at have fem kampklare profiler, og den nye spiller blev danske Emil 'Magisk' Reif, der tidligere var den store profil på netop North.

Selvom udskiftningen på Astralis-holdet ikke var ønsket af dem selv, har resultaterne, siden Markus 'Kjaerbye' Kjærbye smuttede og Emil 'Magisk' Reif kom ind, været bedre. Astralis fører ESL Pro League, der kan sammenlignes med Champions League i fodbold, hvor de 14 europæiske hold spiller i en stor pulje.

Derfor er Astralis' kaptajn, Lukas 'Gla1ve' Rossander, også ganske godt tilfreds med udskiftningen på holdet, selvom det ikke var deres eget ønske at miste Markus 'Kjaerbye' Kjærbye:

- Emil 'Magisk' Reif er en sindssygt dygtig spiller, der er let at arbejde med. Hans rolle passer godt på holdet, og måske endda endnu bedre end Markus', som mindede lidt om Peter 'Dupreeh' Rasmussen og gerne ville spille lidt på samme måde. Vi har klarere definerede roller på holdet nu, og jeg tror, vi kommer til at stå endnu stærkere, selvom Markus også er en virkelig dygtig spiller, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander.

Kristian 'k0nfig' Wienecke er ifølge det danske esportsmedie Dust2 på vej til at blive bænket. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack E-Sport Medie: FCK's nedtur fortsætter - holdets bedste e-spiller bliver bænket

Mest professionelle hold
Emil 'Magisk' Reif kom til Astralis fra det amerikanske hold Optic, hvor den kun 19-årige dansker spillede i seks måneder.

Inden da var han altså en af de store profiler på FC København og Nordisk Films hold, North, men det unge stortalent er ikke i tvivl om, at Astralis er det mest professionelle, han har prøvet.

- Holdet er anderledes end North og Optic. Astralis er vant til at ligge i toppen, og de er meget bevidste om deres roller på holdet, måden de spiller på, og måden de håndterer fans og omgivelserne på. Og så er der hele organisationen i RFRSH omkring Astralis, som er det mest professionelle og gennemførte, jeg har oplevet. Der er dygtige folk på alle pladser, og man kan fokusere på at spille, siger Emil 'Magisk' Reif.

Daniel 'mertz' Mertz er ny spiller på det danske esporthold North. Foto: PR E-Sport Først røg træneren og nu skifter FCK også en spiller ud

Nedtoner forventninger
Lørdag aften klokken 18.00 spiller Astralis sin første kamp ved StarSeries, hvor det er amerikanske hold Team Liquid, der venter.

På deltagerlisten over de 16 hold, der deltager i den ukrainske turnering, er verdens bedste mandskaber som verdensranglistens nummer et, to og tre, FaZe, SK Gaming og Cloud9.

Selvom Astralis har en målsætning om at kunne slå alle hold i verden, fortæller Lukas 'Gla1ve' Rossander, at da man kun har haft Emil 'Magisk' Reif på holdet i få uger, skal man sætte forventningerne en smule ned til Danmarks bedste hold i denne turnering.

- Placeringsmæssigt er det svært at sige, hvor vi kan ende, men man kan og skal altid forvente en 100 pct. indsats af Astralis. Vi kommer til at arbejde hårdt for det her i starten, men det er alle på holdet indstillet på. Når man får en ny spiller, er der også noget uforudsigelighed, de andre skal forholde sig til, så med lidt held og den rette indsats kan vi godt lave resultater, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander.

Du kan følge turneringen live herunder (video: www.twitch.tv):

17 kommentarer
Vis kommentarer