Tyskland står for skud: Danske tophold går efter guldet

De danske Counter-Strike Global Offensive-hold Astralis og North går efter guldet, når én af esportens mest prestigefyldte turneringer skydes i gang tirsdag

Sidste år løb SK med trofæet i ESL One Cologne. I år stiller de op under nyt navn: Mibr. Foto: Helena Kristiansson/ESL
Sidste år løb SK med trofæet i ESL One Cologne. I år stiller de op under nyt navn: Mibr. Foto: Helena Kristiansson/ESL

Turneringen ESL One Cologne er for Counter-Strike, hvad Wimbledon er for tennis – creme de la creme – og mere end 15.000 esportsentusiaster oversvømmer Kölns gader og hidkaldes til Counter-Strikens katedral, Lanxess-Arena, for at se verdens bedste Counter-Strike-spillere lave hovedskud på samlebånd.

Derfor stiller to danske hold også fra start, nemlig Astralis og North, når startskuddet lyder og den traditionsrige turnering med en præmiepulje på 2 millioner kroner skydes i gang tirsdag og topper med weekendens slutspil.

Astralis har mejet modstandere ned på stribe i de forgangne måneder og sidder tungt på titlen som verdens bedste Counter-Strike-mandskab. Derfor går de danske esportsstjerner, som må betragtes som forhåndsfavoritter, også hårdnakket efter guldet.

- Vores ambition er altid at vinde alle kampe, og dermed alle turneringer. Når vi ligger, hvor vi gør, ville det ikke være seriøst at påstå andet, men ting kan hurtigt vende, og et par af de andre hold ser ud til at være på vej tilbage efter et mindre formdyk, så vi tager absolut intet for givet, fortæller Andreas ”Xyp9x” Højsleth fra Astralis.

For det nemmere at nå toppen af verdensranglisten, end det er at forsvare den. Astralis er holdet, som alle andre stræber efter at slå lige nu, og derfor er forberedelserne op til de store turneringer ekstremt vigtige.

Det danske hold sprang eksempelvis turneringen ESL One Belo Horizonte i Brasilien over, fortæller clutch-kongen Xyp9x, så spillerne i stedet kunne forny holdets taktikker frem mod den prestigefyldte turnering i Köln.

- Vi arbejder meget fokuseret med at forbedre os på alle plan og hele tiden at arbejde med vores performance som spillere og som hold, og skulle vi spille i Brasilien, ville vi stort set kun have tid til at spille kampe og rejse. Vi ville forberede os til de enkelte modstandere, men ikke have tid til at udvikle vores spil. Det er et bevidst valg at prioritere tiden på den måde, også selvom det koster deltagelse i nogle turneringer, fortæller Andreas ”Xyp9x” Højsleth.

North er tilbage i det fine selskab

Hvor Astralis har haft travlt med at forsvare førstepladsen på verdensranglisten, har North, FCK og Nordisk Films esportssatsning, haft travlt med klatre op ad den. Efter en skuffende start på indeværende år vandt holdet blandt andet Dreamhack Open Tours, og formkurven har været opadgående længe.

Derfor er North nu tilbage i det fine selskab og verdensranglistens top 10, og en flot turnering i Köln vil pynte yderligere på den placering.

- Vi er glade for at være tilbage i det gode selskab, men vi skal stadig arbejde hårdt som hold for at blive her. Selvfølgelig vil vi gerne endnu højere op - det vil alle - og det kræver virkelig dedikation både individuelt og som hold, fortæller riffelstjernen Valdemar ”valde” Vangså fra North.

Fra deres træningslokaler med udsigt udover Telia Parken har holdet derfor trænet intenst op til ESL One Cologne, for selvom det bliver svært, er målet stadig at skyde sig til tops til turneringen.

- Vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste - og hvis alle mand rammer dagen - så kan vi være med helt fremme. Vi går naturligvis altid efter at vinde, men det er også et enormt stærkt felt i Køln, så vi ved, at vi skal være klar fra første dag, hvis vi skal ende i toppen.

Om North ender i toppen, og om Astralis kan leve op til favoritværdigheden, kan du følge fra fredag den 6. juli, når DR3 viser kvartfinalerne fra ESL One Cologne.

Smadrer konkurrenter på stribe: Men bløder på bundlinjen
Liverpool må til lommerne: Forgylder Salah med ny kontrakt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri