Vanvittig præmiesum slår alle rekorder

Vinderen af World Cup-finalen i e-sport-spillet Fortnite i 2019 får 20 millioner kroner i præmiepenge

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Det populære e-sport-spil Fortnite afholder i år sit første World Cup, og det er ikke småpenge, deltagerne spiller om.

Der er afsat 30 millioner dollar, svarende til 200 millioner kroner, til præmiepenge i turneringens finaleweekend. Det skriver spiludvikleren bag spillet, Epic Games.

Hver spiller, der kvalificerer sig til World Cup-finalen, er garanteret 330.000 kroner, mens vinderen kan se frem til en præmie på 20 millioner kroner.

Det er den største pengepræmie i en individuel sportsgren i 2018/2019-sæsonen på tværs af alle sportsgrene.

Ifølge en opgørelse fra den tyske statistikportal Statista ligger Fortnite over Wimbledon, hvor præmien til vinderen er 19,80 millioner kroner.

Vinderen af den prestigefulde golfturnering The Masters får 13 millioner kroner i præmiepenge, mens vinderen af Tour de France får 3,8 millioner kroner.

I april og juni spilles der ti ugentlige online kvalifikationsrunder til Fortnites World Cup-finale.

100 singlespillere kvalificerer sig, mens der er plads til 50 par i finaleweekenden.

Finalerne i World Cuppen finder sted i New York den 26.-28. juli.

I alt har Epic Games afsat 100 millioner dollar (665 millioner kroner) til præmiepenge i 2019. Hver uge vil der køre en turnering, hvor præmiepengene samlet er på 6,65 millioner kroner.

Joakim Mæhle har spillet i Genk siden 2017. Foto: Yorick Jansens/Ritzau Scanpix Fodbold Dansk komet tæt på stort skifte: Derfor gik det i vasken

Renault er et fabrikshold med et langt større budget end Haas. De bryder sig ikke om at blive slået af en miniput. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Bahrain: Haas optrapper krig mod Renault

Mohamed Daramy sneg sig ind på en femteplads på listen  med sit mål mod Esbjerg. Foto: Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil De 11 yngste målscorere i Superliga-historien

7 kommentarer
Vis kommentarer