Et stort skridt mod EM: Sandra Toft strålede i dansk sejr

Med sejren på 26-21 er Klavs Bruuns tropper godt på vej mod slutrunden i Frankrig

Sandra Toft stod stærkt i kassen for Danmark. Foto: Lars Poulsen
Sandra Toft stod stærkt i kassen for Danmark. Foto: Lars Poulsen

Alt var ikke verdensklasse, men mindre kunne også gøre det, da de danske kvinder i Tjekkiet tog et stort skridt mod EM-slutrunden i Frankrig til december.

I øllets hovedstad Plzen slog Klavs Bruun Jørgensens landshold Tjekkiet 26-21, og vinder danskerne også returopgøret på lørdag i Aarhus, så er EM-billetterne hjemme, selv om der stadig mangler to kampe i gruppen mod Slovenien og Island.

Landsholdet fik en fornuftig åbning på kampen mod tjekkerne, som vi aldrig har tabt til. Klavs Bruun havde forberedt sine spillere godt på det offensive tjekkiske 5:1-forsvar og med god brug af Stine Bodholt på stregen, blev det hurtigt til en komfortabel dansk føring.

Kontraspillet, som var stærkt savnet ved VM i Tyskland i december, fungerede også i den her periode, og 3-0 blev hurtigt til 5-1. Men så blev spillet pludselig for ensidigt. For ofte forsøgte Stine Jørgensen at spille stregen, men det havde tjekkerne efterhånden luret, og så sneg der sig tekniske fejl ind i det danske angrebsspil.

I den modsatte ende begyndte landsholdet også ganske flot. Med en midterblok bestående af Mette Tranborg, Stine Bodholt, Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen blev der tacklet godt igennem, og i målet tog Sandra Toft indledningsvist fra. Men Tjekkiet er slet ikke noget ueffent hold. Med godt støtte fra publikum i hallen i Plzen fik hjemmeholdet spillet sig ind i kampen, og især havde de held med at bryde igennem i vores højre forsvarsside, hvor Mette Tranborg havde sine problemer.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Tranborg nåede da også at blive smidt ud to gange allerede i første halvleg, og det lagde efterfølgende visse begrænsninger på hendes forsvarsspil. Tjekkerne spillede på hende, og et stykke inde i anden halvleg fik hun da også den tredje udvisning og dermed var det farvel og tak.

Men tilbage til første halvleg hvor det godt midtvejs i halvlegen virkede til, at Danmark igen havde fået styr på kampen. Føringer på 12-9 og 13-10 var komfortable, men igen mistede de danske kvinder koncentrationen, og atter listede der sig tekniske fejl ind i spillet.

Bedre blev det ikke, da Fie Woller brændte helt fri i en kontra, og da Anne Mette Hansen sluttede halvlegen af med endnu en teknisk fejl, så lugtede tjekkerne en overraskelse.

Sådan greb de det også an efter pausen, hvor der gik mere end seks minutter, før Danmark igen kom på tavlen. Igen var Fia Woller i skurkens rolle med et brændt straffe og en misset afslutning på endnu en kontra.

Men da det begyndte at ligne en krise, tog Sandra Toft affære i målet. I en rigtig god periode lukkede hun af, og fra 16-16 gik Danmark til 21-16 blandt andet på et mål af Woller, som endelig fik hul på bylden. I den her periode fungerede det danske kontraspil fint.

Og denne gang holdt de danske kvinder fast. Sarah Iversen blev sendt i spil i den sidste del af kampen, og hun sloges gevaldigt i begge ender banen. Iversen var desuden scoringssikker, og der var medvirkende til, at Danmark holdt tjekkerne fra endnu et comeback.   

De danske karakterer

Sandra Toft 5

Althea Reinhardt UB

Stine Bodholt 4

Kathrine Heindahl 3

Sarah Iversen 4

Trine Østergaard 3

Fie Woller 1

Lærke Nolsøe UB

Mette Tranborg 2

Louise Burgaard 3

Line Jørgensen 2

Stine Jørgensen 4

Mie Højlund 3

Mia Rej 3

Anne Mette Hansen 4

Kristina Jørgensen 2

Klavs Bruun 4

Håndbold-darling tvunget til stop: Hun kunne være blevet en af de allerbedste

Skadet Lotte Grigel går glip af EM-kvalifikationskampe

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING