FCK sidder nu til bords med Juventus, Barcelona og Real Madrid

Klubbens direktør, Anders Hørsholt, får bestyrelsesplads blandt de tunge drenge i de europæiske klubbers sammenslutning, ECA 

Anders Hørsholt, som her viser pokalen frem sammen med Ståle Solbakken, er blevet en del af det bedre europæiske fodboldselskab. Foto: Lars Poulsen
Anders Hørsholt, som her viser pokalen frem sammen med Ståle Solbakken, er blevet en del af det bedre europæiske fodboldselskab. Foto: Lars Poulsen

FCK's direktør, Anders Hørsholt, er blevet valgt til bestyrelsen, det såkaldte executive board, i de europæiske klubbers sammenslutning, ECA, som i dag tæller 230 medlemmer fra 54 lande. Nyeste medlem er Lincolm Red Imps fra Gibraltar.

Bestyrelsen er en eksklusiv forsamling bestående af 15 medlemmer. Anders Hørsholt er valgt sammen med blandt andre Andrea Agnelli, Juventus, Josep Maria Bartomeu, FC Barcelona, Pedro Lopez Jimenez, Real Madrid, Michael Gerlinger, Bayern München, Nasser Al-Khelaifi, PSG, Ivan Gazidis, Arsenal og Ed Woodward, Manchester United.

Hørsholt kommer således til at danse med de tunge drenge, og nogle af de områder som ECA beskæftiger sig med er den europæiske fodboldkalender samt Champions League og Europa League. Det sker i samarbejde med UEFA.

Med årene er ECA blevet en væsentlig magtfaktor i international fodbold, og det var således ECA, der sidste år fik gennemtrumfet, at de store lande automatisk får flere hold med i Champions Leagues gruppespil. Fra 2018 sikres Italien, Tyskland, Spanien og England hver fire faste pladser i Champions Leagues gruppespil.

Ændringen vil gøre det markant sværere for hold fra de mindre nationer, herunder Danmark, at nå frem til gruppespillet, hvor de store penge venter.

Ændringen gjorde ondt på de mindre lande, men som kompensation blev der bevilget flere penge til holdene i Europa League.

Det slagsmål er dog langt fra slut endnu, og det bliver et af de områder, hvor Anders Hørsholt skal forsøge at udrette mirakler. Men det bliver svært. I ECA's bestyrelse sidder de store klubber på ni ud af 15 pladser.

Samtidig med Anders Hørsholts intræden på de bonede gulve blev der skiftet ud på præsidentposten i ECA. Tyske Karl-Heinz Rummenigge fra Bayern München gik af og overlod posten til sin tidligere vicepræsident, Andrea Agnelli fra Juventus.

Artiklen fortsætter under billedet

Tiden er løbet ud for Rummenigge. Foto: AP
Tiden er løbet ud for Rummenigge. Foto: AP
 

Rummenigge vil blandt andet blive husket for, at han som ECA-præsident i 2013 efter et møde i Qatar blev stoppet i tolden i München. Han havde glemt at fortolde to Rolex-ure til en samlet værdi af 1,5 millioner kroner. Urene havde han fået af en ven i Qatar.

En pinlig sag, som udløste en bøde på 1,8 millioner kroner.

På et pressemøde i Geneve i dag sagde Agnelli, at han havde lært meget af Rummenigge. Forhåbentlig også, at man skal huske at fortolde.

Sammen med Ivan Gazidis fra Arsenal bliver Agnelli i øvrigt ECA's to medlemmer af UEFA's eksekutivkomite.

 Et spark i skridtet på fodboldens top-bosser