FCK videre i Conference League-kvalifikation efter ny storsejr

FCK havde heller ikke problemer i returopgøret mod Torpedo Zhodino og lever videre i Europa efter samlet 9-1

FCK videre i Conference League-kvalifikation efter ny storsejr

FC København leverede en gennemprofessionel indsats i returopgøret mod hviderussiske Torpedo Zhodino i anden runde af Conference League-kvalifikationen.

Jess Thorups mandskabs 4-1-føring fra første kamp var aldrig i fare, og med stor sikkerhed blev returopgøret på fremmed græs vundet med 5-0. Alle mål scoret af spillere, der aldrig tidligere havde scoret for holdet.

Dermed er FCK videre med samlet 9-1 til tredje kvalifikationsrunde i Europas nye kontinentale klubturnering, der rangerer lige under Europa League.

Her skal københavnerne møde Lokomotiv Plovdiv fra Bulgarien. De to opgør spilles 5. og 12. august med første kamp ude og returkamp i Parken.

Vinder FCK samlet det dobbeltopgør, er holdet fremme ved sidste kvalifikationsrunde inden et eventuelt gruppespil i turneringen.

Danskerne sad fra start på kampen torsdag aften, som blev spillet på neutral grund i russiske Kazan grundet EU-sanktioner mod Hviderusland. FCK-keeper Kamil Grabara i målet var så godt som arbejdsløs gennem hele kampen.

Da Kevin Diks samtidig prikkede en nedfaldsbold inde i feltet i kassen godt halvvejs i første halvleg, var den spinkle rest af spænding trukket ud af forestillingen.

Det var hollænderens første mål for klubben siden ankomsten denne sommer.

Pep Biel gjorde det faktisk også til 2-0 få minutter senere, men en fejlagtigt dømt offside annullerede scoringen.

Målet til 2-0 kom i stedet midtvejs i anden halvleg, da Peter Ankersen med en flot chippet aflevering ind i feltet fandt William Bøving. Den unge angriber kvitterede med en lige så flot flugter i medløb og fordoblede føringen.

Hjemmeholdet var mentalt stemplet ud af kampen, og en elendig hviderussisk tilbagelægning gav Rasmus Højlund en friløber og første scoring for FCK's førstehold minuttet efter.

William Bøving nåede også at gøre det til 4-0 på et afrettet skud, inden han blev skiftet ud. Fra bænken kunne han se Rasmus Højlund udnytte endnu en friløber til 5-0 og lukke kampen i overtiden.