Annonce:
Annonce:

FIFA-boss bankede kæresten og stjal dronningens vinglas

Underholdende DR-dokumentar giver et unikt indblik i den ellers meget lukkede ’FIFA-familie’

Mary Lynn Blanks fandt sig i at få tæv mod til gengæld at kunne leve livet på de bonede gulve med FIFA-bossen Chuck Blazer. Foto: AP
Mary Lynn Blanks fandt sig i at få tæv mod til gengæld at kunne leve livet på de bonede gulve med FIFA-bossen Chuck Blazer. Foto: AP
Annonce:

Efter at have dækket FIFA intensivt de seneste seks år ville det for undertegnede være nærliggende at nå til den konklusion, at nu er der ikke længere noget, som kan overraske eller forundre. Det er der så alligevel.

DR-journalisten Niels Borchert Holm har formået at skrue en dokumentar sammen, som både er stærkt underholdende, afslørende, rørende og komisk på en gang. 

Udgangspunktet er det komplet uforståelige i, at Qatar har fået VM-slutrunden i 2022. Et VM der i de seneste dage er kommet spot på, fordi nabolandene med Saudi-Arabien i spidsen har afbrudt alle forbindelser med den lille ørkenstat. Fortsætter det, kan man næppe holde VM der.

Annonce:

Men der er lang tid til 2022, så lad os derfor dykke ned i Borchert Holms velkomponerede film, som for en stor dels vedkommende bliver fortalt gennem den tidligere sæbeoperaskuespiller Mary Lynn Blanks. Den blonde Blanks er et scoop. Hun var i flere omgange kæreste med en af FIFA’s største skurke, Chuck Blazer, som fra Trump Tower i New York styrede fodbolden i Nord- og Mellemamerika samt Caribien.

Blazer havde i mange år en fast plads ved siden af Sepp Blatter i FIFA’s magtfulde eksekutivkomite. Den omfangsrige Blazer var til mad og drikke, fest og farver, og han sagde aldrig nej, når der var korruptionspenge i farvandet. Ikke uden grund er han blevet kaldt Mister 10 procent.

 FIFA indrømmer skandale: Udnyttede slavearbejdere

Selv om Mary Lynn Banks med jævne mellemrum fik tæsk af Chuck Blazer, lod hun sig alligevel fascinere af livet på første klasse. Og hun havde altid sit kamera med. Når fotograferne tog billeder af spillet på banen vendte hun sig rundt og knipsede folkene på VIP-pladserne: FIFA-familien.

Hun kom tæt på Sepp Blatter, Michel Platini, Franz Beckenbauer og hvad de nu hedder alle slynglerne. Og hun var med sin kæreste, når han som eksekutivmedlem i FIFA skulle besøge de lande, som søgte om at blive vært for en VM-slutrunde.

Annonce:

Det medførte blandt en visit hos Vladimir Putin i Kreml. Putin faldt for den store amerikaner, som han sammenlignede med Karl Marx. Nok mest på grund af udseendet. Blazer og Blanks var også i London, hvor der blev tid til en drink med dronning Elizabeth. Da glassene var tømt, stoppede Blazer dem i lommen, selv om Mary Lynn protesterede. Men Blazer ville have en souvenir med hjem til New York.

Artiklen fortsætter under billedet

Vladimir Putin faldt for Chuck Blazer, der mindede om Karl Marx.
Vladimir Putin faldt for Chuck Blazer, der mindede om Karl Marx.
 

Mary Lynn Blanks blev så meget en del af FIFA-familien, at hun også overværede, når de brune kuverter med knitrende dollarsedler skiftede hænder på det mondæne hotel Baur Au Lac i Zürich. Hun kan i øvrigt varmt anbefale müslien på hotellets morgenmadsbuffet.

Chuck Blazer er i dag indlagt på et hospital i staten New York. Han har kræft og spørgsmålet er, om han lever længe nok til at kunne gennemføre den retssag, som venter ham. Han blev taget af FBI, netop som han havde forladt Trump Tower sammen med Mary Lynn Banks. Parret var på vej ud for at spise middag, men Blazer blev noget forsinket.

Annonce:

For selv at slippe billigere indvilgede han i at blive FBI’s hovedvidne, og udstyret med skjult mikrofon var han i 2015 med til at fælde en række af sine tidligere kolleger i FIFA. Politiet i USA, Schweiz og Frankrig er fortsat i gang med at efterforske FIFA-svindlerne, og takket være Mary Lynn Banks og DR’s Niels Borchert Holm får vi nu et unikt indblik i en ellers meget lukket FIFA-familie.

Familien FIFA - en kærlighedshistorie

DR2 i aften kl. 20.00 

Derfor frygter Blatter kun FBI

Fælder dom over Putin og FIFA: Sådan smadrer de VM!

Slavearbejdere ødelægger festen når topbosserne mødes til rygklapperi

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: