Annonce:
Annonce:

FIFA har bygget et fort i Moskva

Sikkerheden er voldsom på Radisson Royal, som den næste måned udgør hovedkvarteret ved VM i Rusland 

FIFA's hovedkvarter den næste måned. Foto: All Over
FIFA's hovedkvarter den næste måned. Foto: All Over
Annonce:

MOSKVA (Ekstra Bladet): MOSKVA (Ekstra Bladet): FIFA-toppen har erobret det paladslignende Radisson Royal, som er smukt placeret ved bredden af floden, som har samme navn som den russiske hovedstad.

Fra hotellet, som råder over 497 værelser, fem restauranter og en indendørs swimmingpool med olympiske mål, vil FIFA-familien med præsident Gianni Infantino i spidsen den kommende måned styre verdens største sportsbegivenhed.

Først fra 17. juli, to dage efter finalen, kan almindelige dødelige igen bestille et værelse på hotellet, som er blandt de højeste bygninger i Moskva.

Annonce:

På det tidspunkt vil man næppe længere føle, at man befinder sig i et fort. Da Ekstra Bladet søndag lagde vejen fordi den grandiose bygning, var den svært bevogtet. Der var politi over alt. Indendørs var der posteret sikkerhedsvagter med omkring 20 meters mellemrum i den lange hall. To og to stod de bare og stod. I ens grå jakkesæt og med øresnegl og bister mine.

Radisson Royal har egen bådfart, og Ekstra Bladet var med på en udflugt på floden lørdag aften. FIFA havde inviteret pressen, og turen gik blandt andet fordi Kreml og en lang række af storbyens øvrige vartegn.

Selvfølgelig sejlede vi også forbi det imponerende Luzhniki Stadion, som lægger græs til åbningskampen på torsdag mellem Rusland og Saudi-Arabien. Det er også på Luzhniki, at finalen skal spilles den 15. juli.

Artiklen fortsætter under billedet

Luzhniki Stadion hvor åbningskampen spilles på torsdag og hvor Danmark senere møder Frankrig. Foto: AP
Luzhniki Stadion hvor åbningskampen spilles på torsdag og hvor Danmark senere møder Frankrig. Foto: AP

Fodboldfeberen er dog ikke voldsom endnu i Moskva. Den unge taxachauffør, som stred bravt for at kæmpe sig igennem den tætte trafik, så vi kunne nå båden inden afgang, var ikke ophidset.

Annonce:

Han mente, at Ekstra Bladet og de øvrige pressefolk skulle have ventet med at komme til Moskva til 15. september, hvor der bliver afviklet et stort UFC-stævne, Ultimate Fighting Championship, på det olympiske stadion.

- Det er første gang, der er et UFC-stævne i Rusland, sagde han og tilføjede: Jeg elsker at slås.

Der lød ingen protester fra bagsædet, da vi nåede til betalingen.

Der er nu mange andre, som ser frem til, at VM endelig begynder. FIFA har foreløbigt solgt 2,5 millioner billetter. Med 64 kampe svarer det til næsten 40.000 tilskuere i snit.

På den led ser VM ud til at blive en succes. Russere tegner sig naturligt for langt den største andel. 872.000 billetter er afsat på hjemmemarkedet, men interessant er det, at både USA (88.000) og Kina (40.000) er i top 10 over billetkøbere, selv om ingen af landene formåede at kvalificere sig til slutrunden.

Opsigtsvækkende film: Rusland vandt den kolde krig om VM

Annonce:

Ud fra listen kan vi også konstatere, at de danske tilskuere kommer i klart undertal, når vi skal møde Peru og Australien i det to første kampe i gruppespillet. Der bliver under 1000 danske fans til de to opgør, som spilles i henholdsvis Saransk og Samara. Til gengæld møder australiere og peruvianere massivt frem. De to lande er begge i top 10 over billetkøbere.

Peru, som er med til en slutrunde for første gang i 36 år, tegner sig for 43.500 billetter, mens Australien har aftaget godt 36.000.

Danske fans har sat sig på 8.800 billetter. Heraf er langt de fleste til den sidste gruppekamp mod Frankrig. Den spilles i Moskva på før omtalte Luzhniki Stadion 26. juni.

To præsidenter i fokus: Én står i lort til halsen - den anden ligner en vinder

Mystisk møde: Verdensmester i Ruslands tjeneste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: