FIFA i kamp om Kosovo

Politiske hundeslagsmål står på programmet på kongressen i Mexico City

Infantino får rigeligt at se til på kongressen i Mexico City. Foto: AP
Infantino får rigeligt at se til på kongressen i Mexico City. Foto: AP

Når FIFA’s præsident, Gianni Infantino, i dag i Mexico City før første gang byder de 209 medlemslande velkommen til en kongres, bliver det med udsigten til et hundeslagsmål om Kosovos optagelse i det fine selskab.

Endnu engang vil politik overskygge fodbold. Kosovo og Gibraltar står og tripper for at blive optaget, og samtidig kæmper Kuwait, Indonesien og Benin for at få ophævet deres suspension.

Gibraltar er allerede medlem af UEFA og deltog i den netop overståede kvalifikation til EM. Gibraltar bliver uden tvivl FIFA’s medlemsland nummer 210.

Kosovo har været den hårde tur omkring Den Internationale Sportsdomstol, CAS, for at blive accepteret som fodboldnation. UEFA ville ikke gøre det alene. CAS-afgørelsen har fået FIFA’s bestyrelse til at indstille til kongressen, at Kosovo bliver medlem nummer 211.

Men det huer ikke Serbien, der har nægtet at anerkende Kosovos selvstændighed.

Nu stivner smilet. Platini er færdig. Foto: AP Jan Jensen 'Råddenskaben består i UEFA'

Hvis Kosovo og Gibraltar lukkes ind i varmen, skal de deltage i den kommende VM-kvalifikation. Ganske belejligt er der ledige pladser i to grupper med fem hold.

Af politiske årsager må Gibraltar ikke havne i samme gruppe som Spanien. Det er ikke noget problem.

Men Kosovo støder på problemer. Landet skal - igen af politiske årsager - undgå en gruppe med hold fra det tidligere Jugoslavien. I den ene gruppe med fem hold finder vi Kroatien, i den anden Bosnien. Kosovo mener selv, at de kan spille mod Kroatien uden at Balkan står i flammer.

Under alle omstændigheder får Infantino i Mexico rig lejlighed til at demonstrere sine evner som fredsmægler.

Infantino virker som om, han stadig fører valgkamp, men snart melder virkeligheden sig sig i form af Kuwait-konspirationen. Foto: AP Jan Jensen FIFA-præsident kan kløjs i Kuwait

På den anden front vil han blive udfordret, når især Kuwait vil føre en kampagne for at få ophævet landets suspension. Sagen er tidligere beskrevet detaljeret i Ekstra Bladet.

Kuwait mener, at det er deres eget medlem af FIFA’s bestyrelse, sheik Ahmad Al-Sabah, som af indenrigspolitiske grunde står bag landets udelukkelse fra international fodbold.

Til højre ses præsidenten for sportmarketing Infront, Philippe Blatter. Han trykker hånd med firmaets nye ene-ejer, Wang Jianlin, der er bestyrelsesformand i Wanda Group. De to kommer til at præge fodbolden de kommende år på den store fodbold-politiske scene. (Foto: All Over Press) Jan Jensen Dette håndtryk indikerer magtskifte i fodboldverdenen

0 kommentarer
Vis kommentarer