FIFA-kritiker om ny skandale: Et kæmpestort 'hold kæft-bolche'

Jens Sejer Andersen er sikker på, vi ikke har hørt til den sidste skandale i FIFA-farcen

Jens Sejer Andersen er ikke overrasket over, at det bliver ved med at vælte ind med nye skandaler i FIFA-farcen. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)
Jens Sejer Andersen er ikke overrasket over, at det bliver ved med at vælte ind med nye skandaler i FIFA-farcen. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)

- Gad vide, om vi ikke hver dag i 2015 vil møde flere af den her type historier.

Sådan siger Jens Sejer Andersen, international chef for organisationen 'Play the Game', efter det endnu en gang er blevet belyst, hvordan FIFA har benyttet sig af korruption og bestikkelse.

Denne gang er det John Delaney fra det irske fodboldforbund, der har taget bladet fra munden i en radioudsendelse, hvor han indrømmer, at han tog imod omkring 40 millioner kroner for at lade være med at følge op på sagen af FIFA.

- Vi nåede frem til en aftale. Det var om torsdagen, og om mandagen var aftalen underskrevet. Det var en god aftale for det irske forbund og en helt berettiget aftale, fortalte Delaney til RTE Radio 1.

Thierry Henry fejrer sejen over Irland ved VM i Sydafrika i 2009 med holdkammerat Nicolas Anelka. (Foto: AP) Intl. fodbold Efter Henry-scoring: FIFA betalte for at lukke munden på Irland

- Det er endnu et eksempel på, hvordan FIFA under bordet uddeler et kæmpestort hold-kæft-bolche til et medlemsforbund, der har en god sag imod dem, siger Jens Sejer Andersen.

Skandalerne bliver altså ved med at vælte frem i lyset med det internationale fodboldforbund som omdrejningspunktet for hele cirkusset. I følge Jens Sejer Andersen er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt der vil dukke flere skeletter op i FIFA-farcen, men nærmere et spørgsmål om hvornår.

DBU-formand Jesper Møller ser frem til at, der bliver ryddet op i FIFA. (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold DBU-formand efter ny farce: FIFA er ikke engang en børnehave

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at der kommer mere. Det er med samme sandsynlighed som, at solen kommer frem om sommeren, vurderer Jens Sejer Andersen, der ikke er overrasket over skandalerne længere.

- Hvis man har fulgt med i hele FIFA's korruptionskultur, som er blevet afdækket med stigende styrke de seneste 15 år, og som kulminerer lige nu, så er der ingen, der kan være overrasket.

Jacques Lambert (yderst th.) afviser, at Frankrig gjorde noget galt. (Arkivfoto: AP) Intl. fodbold Fransk VM-chef om bestikkelse: Vi gjorde intet forkert

19 kommentarer
Vis kommentarer