Annonce:
Annonce:

Afslører: Morten Olsen sad bare og græd

Den tidligere landstræner Morten Olsen lod følelserne få frit løb efter en helt vild EM-playoffkamp mod Sverige

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Fodbold er følelser.

Det er en floskel, som oftest behæftes fodboldspillet. Og den floskel viser sig nogle gange fra sin bedste side, mens den andre gange viser sig fra sin mest mørke side.

En fodboldkamp, der set med danske briller altid ved stå som et sort kapitel i fodboldhistorien, er EM-kvalifikationskampen mod Sverige tilbage i 2007 i Parken.

Danmark havde kæmpet sig tilbage fra 0-3 til 3-3, da Christian Poulsen begik et straffespark ved at give Marcus Rosenberg en mavepuster kort før slutfløjt.

Herefter forsøger en dansk baneløber, senere kendt som Fodboldtossen, at overfalde kampens dommer Herbert Fandel. Michael Gravgaard får langt sig imellem, men skaden er allerede sket.

Danmark taberdømmes og kom ikke med til EM det efterfølgende år. Herbert Fandel, som traf beslutningen om at afblæse kampen, husker tydeligt aftenen i Parken, og hvad der sidenhen fulgte i dommerrummet.

Annonce:

- Jeg glemmer aldrig reaktionen fra den danske landstræner Morten Olsen efter kampen. Han kom ind i mit dommerrum, sad ned og græd, fordi han var så flov over, at det her skete i hans land. Jeg fandt det meget respektfuldt, at en så stor personlighed som Morten Olsen gav mig mod i et af karrierens hårdeste øjeblikke, siger Herbert Fandel til DeMorgen.

Selvom beslutningen var benhård at træffe dengang, så er den nu pensionerede fodbolddommer fortsat af den overbevisning, at det var den rigtige beslutning.

- Min første tanke var: "Færdig, jeg stopper". Dernæst tænkte jeg, at det skulle jeg ikke nu. Det var et hårdt øjeblik, men jeg mener, at min beslutning om at stoppe kampen var den rigtige, siger han.

Danmark fik sidenhen karantæne fra at spille i Parken i to EM-kampe mod Liechtenstein og Spanien. Fodboldtossen blev efterfølgende sagsøgt af DBU.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: