Afsløring: Dansker lander prestigejob i kæmpeklub

Storklubben Panathinaikos henter Jesper Fredberg ind som head of coaching

Jesper Fredberg overtog trænersædet i AGF, da Peter Sørensen blev fyret efter første kamp i foråret 2014. Foto: Jens Dresling
Jesper Fredberg overtog trænersædet i AGF, da Peter Sørensen blev fyret efter første kamp i foråret 2014. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold

Jesper Fredberg er på nippet til at lande et kæmpejob i en af Grækenlands helt store klubber.

Den tidligere AGF-træner bliver nemlig i løbet af denne uge udnævnt til 'head of coaching' traditionsklubben Panathinaikos meddeler kilder i Grækenland til Ekstra Bladet.

Danskeren bliver dermed placeret i en rolle lige under cheftræner Giorgos Donis og sportsdirektør Nikos Dabizas.

Jesper Fredberg skal skole klubbens trænere, så de alle sammen passer til en fodboldfilosofi, der skal gennemsyre klubben.

Athen-klubben Panathinaikos holder til på Det Olympiske Stadion og bliver traditionelt regnet blandt de helt store klubber i Grækenland, og huskes af en del danskere for tiden med Rene Henriksen og Jan Michaelsen.

Klubben har imidlertid haft kæmpe problemer de seneste sæsoner, hvor økonomien har haltet. Krisen skulle dog være afværget for nu.

37-årige Jesper Fredberg ser dermed ud til at bide sig fast i udlandet. Han kommer fra en periode i Omonia Nicosia, hvor han primært har været tekniks direktør, men også har haft perioder med træneransvar for klubbens hold i ligaen.

Han forlod den cypriotiske klub i sommer, og siden har Jesper Fredberg søgt nye udfordringer.

Jesper Fredberg har længe været et varmt navn til trænerposten i Mamelodi Sundowns fra Sydafrika, men sideløbende med den sydafrikanske interesse har Panathinaikos bejlet, og gennem de seneste tre uger har den interesse modnet, og nu er det kun detaljer der resterer før jobbet i den græske storklub er en realitet.

Ståle snerrede: Det er 'pisspreik' fra A til Å

Skandaløs handling afbryder fodboldkamp

AGF sensationelt ude: Jeg har ikke gjort det godt nok

Afsløring: Så tæt var AGF på superstjernes søn

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind