Agger forærede Skotland sejren

Danmark tabte 1-0 på kæmpe fejl af den danske anfører i en sløv landskamp i Glasgow

Selv om Agger skældte ud, har han kun sig selv at bebrejde. Foto: AP
Selv om Agger skældte ud, har han kun sig selv at bebrejde. Foto: AP

Sjask sagde det, da det danske landshold landede tungt på den våde grønsvær på Hampden Park i Glasgow. Der var flere spillere som ikke havde fået hænderne ned efter den flotte kamp mod Island i sidste uge, og det blev straffet af et hårdtarbejdende skotsk landshold

Alle burde ellers have været bevidste om, at Skotland ville åbne som lyn og torden. Det gjorde de også i aftes, hvor Åge Hareide havde valgt samme opstilling som mod Island, men desværre i en sløv udgave.

Det udnyttede Skotland til at tage initiativet og ganske fortjent kom hjemmeholdet tidligt foran, da Daniel Agger ikke var vågen og lod en ellers ufarlig bold passere, så Ritchie kunne slippe igennem mod en forsvarsløs Kasper Schmeichel.

En grim fejl af den danske kaptajn, som blev taget ud efter en time, efter sin måske ringeste landskamp. Men han var ikke ene om at fejle. Det danske spil var præget af mange unøjagtigheder. Flere spillere holdt for længe på holden og andre forfaldt til lange afleveringer ud i intetheden.

Midt i tristessen fik vi dog pludselig en stor chance, da Yussuf Poulsen blev spillet fri med en lang aflevering fra Christian Eriksen. Men spilleren fra Leipzig var for længe om at afslutte. 

Først da vi nærmede os den halve time kom der mere styr på det danske hold. Efter en svag start spillede Pierre Emile Højbjerg sig op og drev spillet frem.

På venstrekanten fandt hurtige Riza Durmisi flere gange gode positioner, men hans afleveringer mangler stadig den sidste præcision for at blive rigtig farlige.

nationen - 29. mar. 2016 - kl. 22:17 Hovedløst: Savner næsten Morten Olsen

Et hjørnespark fra Christian Eriksen fandt frem til Thomas Delaney, som desværre ramte Yussuf Poulsen i ryggen. Minuttet efter skabte Nicolai Jørgensen en god mulighed til sig selv, da han på kanten af feltet fikst trak sig fri og afsluttede fladt med venstrebenet.

Bortset fra målet havde Schmeichel ikke meget at bestille. Men han var klar, da Steven Fletcher kort før pausen afsluttede hårdt ved nærmeste stolpe. Her viste den danske keeper klassen. Hurtigt var han nede at parere. Og så fik han ellers fri. I anden halvleg vogtede den usikre debutant Jonas Lössl det danske mål.

Sidste del af kampem formede sig hurtigt som et langt dansk pres mod det skotske mål. Eriksen havde en god mulighed på et oplæg fra Nicolai Jørgensen, men blev pareret af en skotsk forsvarsspiller, der huskede at samle benene.

Pierre Emile Højbjerg var ivrig i rollen som afslutter. Han havde flere gode forsøg fra distancen og han skulle have scoret, da han med 20 minutter igen blev spillet fri i feltet af Riza Durmisi. Minuttet efter var Braitwaite alene med den skotske målmand uden at kunne heade forbi ham, og i det efterfølgende angreb var det Nicolai Jørgensen, der i fri position ikke kunne ramme inden for målrammen.

Danmark løftede sig i anden halvleg, men formåede ikke at udnytte de ellers gode muligheder, og derfor er Åge Hareide ikke længere ubesejret.

Ekstra Bladet var en tur i "det skotske hjørne" på The Dubliner efter kampen. Se de skotske sejrs-reaktioner her

139 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere