Analyse: Real Madrid er mest værdifulde fodboldklub

Revisionsvirksomhed har gennemgået Europas største klubber og værdiansat dem. Real Madrid topper listen

Real Madrid vandt fra 2016 til 2018 Champions League tre gange i træk. (Arkivfoto). Foto: Stringer/Reuters
Real Madrid vandt fra 2016 til 2018 Champions League tre gange i træk. (Arkivfoto). Foto: Stringer/Reuters

Real Madrid er med en værdi på 26 milliarder kroner Europas mest værdifulde fodboldklub.

Det viser en rapport foretaget af revisionsvirksomheden KPMG.

Analysen tager højde for flere elementer såsom popularitet, sportsligt potentiale, tv-rettigheder, stadion-ejerskab og evnen til at genere overskud.

Ved indgangen til året anslår KPMG, at Real Madrid havde en værdi på 3,5 milliarder euro, hvilket svarer til 26 milliarder kroner.

Den spanske storklub har især været god til at øge den kommercielle omsætning, der dækker sponsoraftaler og merchandise. Siden 2016 er det område øget med 41 procent.

Real Madrids tre Champions League-titler fra 2016 til 2018 er dog hovedårsagen til, at klubben er højere værdisat end alle andre klubber, skriver KPMG.

Manchester United er trods flere år uden sportslig succes nummer to på listen med en anslået værdi på 24,9 milliarder kroner (3,342 milliarder euro).

FC Barcelona er nummer tre med 23,8 milliarder kroner (3,193 milliarder euro)

Listen består af 32 klubber. Den engelske Premier League er bedst repræsenteret med ni klubber - hele seks er i top-10. Ingen italienske klubber er blandt de ti mest værdifulde.

I en tidligere analyse har KPMG estimeret, at den nuværende coronakrise kan koste de europæiske fodboldklubber.

Handelsværdien af samtlige spillere i Europas ti bedste fodboldrækker kan falde med mellem 50 og 74,5 milliarder kroner, lød det i en rapport fra revisionsvirksomheden i begyndelsen af maj.