Rørt Bille i ny rolle som fredsmægler

Tæt på tårer: Danskeren blev tiljublet som aldrig før på Lerkendal, scorede på straffe - og kastede sig så ind i rollen som peacemaker, da modstander kogte fuldstændig over

Nicki Bille har scoret på straffe, og man kan vel næsten læse i det ansigt, hvad det pletskud betød for ugens mest omtalte dansker i Norge. Umiddelbart efter drønede han så oven i købet ind i rollen som fredsmægler... (Foto: NTB scanpix)
Nicki Bille har scoret på straffe, og man kan vel næsten læse i det ansigt, hvad det pletskud betød for ugens mest omtalte dansker i Norge. Umiddelbart efter drønede han så oven i købet ind i rollen som fredsmægler... (Foto: NTB scanpix)

Normalt er det kammerater og politibetjente, der skal holde Nicki Bille tilbage, når angriberen er i clinch med grumme modstandere som parkometre og cykelstativer.

Søndag optrådte Valby-drengen så i en helt ny og uvant rolle som fredsmægler, da det kogte fuldstændig for Brann-spilleren Stephane Badji to minutter inde i overtiden. Nicki Bille stod forrest i køen blandt mange med- og modspillere, der forsøgte at berolige den overtændte Stephane Badji, der nægtede at forlade banen efter at have set rødt for en albueslag i snuden på Mike Jensen.

Se også: Eventyrligt comeback: Bille scorede i danskerfest

Nu var det mildt sagt heller ikke Stephane Badjis dag. Først begik han det straffe, som Nicki Bille satte ind til cementering af Rosenborg-sejren på 5-2. Dernæst rødt kort - efter ganske få minutter på banen som indskifter!

Nicki Bille var tilgengæld i ekstase efter scoringen. En direkte følge af Rosenborg-tilhængernes taktfaste råb: Nicki, Nicki, Nicki!

De ville bare have klubbens største ungdomsidol til pletten på straffesparket, og veteranen Morten Gamst Pedersen føjede sig med et smil:

- Jeg spurgte Morten Gamst, om jeg måtte tage det. Han svarede noget, jeg ikke forstod - men så hentede han bolden, og så vidste jeg, hvad der skulle ske, siger en lykkelig Nicki Bille efter en lidt for begivenhedsrig uge.

Oftere og oftere optræder den tidligere model Lykke May på Nicki Billes Instagram-billeder, men de er dog kun gode venner, forsikrede angriberen i marts over for Ekstra Bladet. ’Jeg sætter pris på interessen, men der er ikke nogen lige nu', skrev han i en mail. (Privatfoto) Kendte Scorekongen Bille: Her er alle hans damer

- Jeg sagde bare, at han skulle blive stående og vente på, jeg hentede bolden. Han skulle nok få lov til at skyde, fortæller Morten Gamst med et skævt smil skruet i mundvigen.

Jubelen, der efter den sikre scoring brød løs på Lerkendal, fortalte alt om, at tilhængerne elsker Nicki Bille - trods danskerens eskapader på 'udebane'.

- Det var virkelig rørende at mærke den støtte, jeg fik før, under og efter kampen. Jeg havde ikke troet på sådan en modtagelse fra fansene, men det viser bare hvilken karakter, de har, siger Nicki Bille til adressa.no.

- Selv om der skal meget til, før jeg fælder en tåre, så var der altså mange følelser inden i mig. Det var vældig emotionelt, siger Nicki Bille.

Se også: Klar til kamp: Bille er tilbage i truppen

- Jeg tror, det betyder enormt meget for ham at score det mål, siger Mike Jensen, der også nettede en pragttræffer i kampen.

- Man ser jo, hvor glad han bliver. Men jeg tror, det betyder endnu mere for Nicki at blive modtaget på Lerkendal, som han blev i dag, siger den tidligere Brøndby-spiller.

0 kommentarer
Vis kommentarer