Transfer-cirkus! Sådan sluttede et brag af en dag

Der var til det sidste fuld knald på kedlerne i Europa, da transfervinduet smækkede i

Radamel Falcaos ventede skifte til Manchester United kom ikke i hus inden midnat. (Foto: AP)
Radamel Falcaos ventede skifte til Manchester United kom ikke i hus inden midnat. (Foto: AP)

For mange professionelle fodboldspillere ser verden noget anderledes ud, når de vågner tirsdag 2. september.

Sent mandag faldt en stribe aftaler på plads, inden transfervinduet smækkede i til midnat dansk tid.

Ekstra Bladet fulgte vanen tro dialogerne, forhandlingerne og kontraktunderskrivelserne til dørs og kan her bringe et overblik, der dækker bredt og solidt over de danske og største internationale handler.

Fra den hjemlige andedam er det værd at bemærke at FC København hentede svenske Alexander Kacaniklic i Fulham på en lejeaftale resten af sæsonen. Samtidig fik Solbakken og co. skibbet problembarnet Marvin Pourié videre til SønderjyskE.

Hos ærkerivalerne Brøndby IF var der igen gang i den efter Daniel Aggers ankomst søndag. To spillere blev præsenteret. Og både Holmbert Aron Fridjonsson fra Island og finske Teemu Pukki kommer fra Celtics skotske mestre. De er begge unge angribere, og de er begge på leje sæsonen ud.

Problembarn til Haderslev
FC Midtjylland, der stormer af sted som førerhund i Superligaen, stod for en af de mere spektakulære transfers i dansk fodbold mandag. Ulvene har i Arsenal hentet den talentfulde svenske Kristoffer Olsson på lejeaftale frem til nytår.

Se også: Van Gaal henter hollandsk VM-profil til United

Se også: Officielt: Real Madrid henter United-bomber

SønderjyskE får ud over Pourié også tilgang af hollandske Mees Junior Siers, der skal styrke forsvaret.

Landsholdsprofilerne Niki Zimling og William Kvist skifter til henholdsvis Ajax Amsterdam og Wigan Athletic. Zimling blev til overs i Kasper Hjulmands koncept i Bundesligaen og bliver nu en del af danskerkollektivet i den hollandske hovedstad, mens Kvist lignede en sikker mand i spanske Elche. Men økonomien i Spanien kunne ikke klare et skifte, så aftalen gik i vasken, og Kvist kunne overraskende skifte til Premiership-klubben.

I belgisk fodbold sender Club Brugge Jesper Jørgensen til Zulte Waregem på en treårig kontrakt, mens Lasse Nielsen kommer til KAA Gent - som lejet sæsonen ud.

Real hentede United-spiller
I Europa var der mest fokus på Manchester United og Radamel Falcao. Men colombianerens forventede lejeaftale var ikke gået igennem, da vinduet smækkede i ved midnat. Da skulle han angiveligt være til lægetjek på Carrington-anlægget. Samtidig ventedes Danny Welbeck at skifte fra United til Arsenal. Men også den aftale formåede ikke at gå igennem.

Se også: Midtjylland bekræfter aftale med Arsenal-talent

Se også: Twente henter Kusk-rival i Arsenal

Til gengæld forlod Javier Hernández United til fordel for Real Madrid, mens VM-profilen Daley Blind blev genforenet med Louis van Gaal i United.

En anden hollænder, Toby Alderweireld, skiftede Atlético Madrid ud med Southampton. Manchester City mister Álvaro Negredo og Micah Richards, der rejser til henholdsvis Valencia og Fiorentina.

Se også: Teemu Pukki: Hradecky har talt pænt om Brøndby

AC Milan nappede hollandske Marco van Ginkel i Chelsea, mens både Goran Pandev og Blerim Dzemaili ender i tyrkiske Galatasaray. Endelig er brasilianske Sandro ny mand i Queens Park Rangers.

0 kommentarer
Vis kommentarer