Banebrydende tiltag for fodbolden

FIFA opfordrer til, at kontraktudløb og transfervinduer i fodboldens verden følger nye sæsondatoer

Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix
Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Spillerkontrakter bør først udløbe, når sæsonen er spillet færdig i de forskellige fodboldlande, og transfervinduer bør rykkes, hvis turneringer spilles færdig senere.

Det vurderer Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) i en meddelelse.

- For spillere med kontraktudløb, så slutter kontrakten typisk, når sæsonen slutter. Med suspenderingen af spillet i de fleste lande i øjeblikket, så står det klart, at sæsonen ikke vil slutte, når folk troede.

- Derfor foreslås det, at kontrakter forlænges, indtil at sæsonerne rent faktisk slutter. Det er i overensstemmelse med parternes oprindelige intention, da kontrakterne blev underskrevet. Det vil bevare den sportslige integritet og stabilitet, skriver Fifa på sin hjemmeside.

Fifa skriver også, at det samme bør gælde for kontrakter, der er indgået og skal begynde, når en ny sæson begynder. Disse kontrakter er også forsinket, indtil den kommende sæson begynder.

Baggrunden er coronakrisen, som har lagt al fodbold ned i stort set alle lande i øjeblikket.

Det har betydet, at det har været uklart, hvad der eksempelvis bør ske med kontraktudløb 30. juni, som ofte er normen, hvis diverse turneringer ikke er spillet færdig endnu.

Der har også været tvivl om, hvorvidt eksempelvis sommerens transfervinduer i diverse lande skulle rykkes rundt på grund af krisen og de forsinkede afslutninger på turneringer.

Ifølge FIFA så vil transfervinduerne også følge de nuværende omstændigheder.

- Med hensyn til transfervinduer, så er det igen nødvendigt at tilpasse den normale lovgivning til de nye, faktisk omstændigheder.

- Derfor vil Fifa være fleksibel og give mulighed for at flytte transfervinduer, så de falder mellem afslutningen af den gamle sæson og begyndelsen af den nye sæson, skriver FIFA.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+