Beskylder FCK for dårligt værtskab: Sendte klager til de forkerte

Superligaens fanklubber er stærkt utilfredse med FC Københavns nye udebaneafsnit og truer med en boykot af Parken. Men klagerne er ikke nået frem til københavnerne

Der var ikke mange Brøndby-fans til at starte bølgen i Parken i søndagens derby mellem FCK og Brøndby. De fleste Brøndby-supportere havde nemlig valgt at boykotte opgøret. Et scenarie, der meget vel kan gentage sig i Superligaens slutspil, hvis ikke størstedelen af ligaens fanklubber får sig et nyt udebaneafsnit i Parken. Foto: DRESLING JENS/POLFOTO
Der var ikke mange Brøndby-fans til at starte bølgen i Parken i søndagens derby mellem FCK og Brøndby. De fleste Brøndby-supportere havde nemlig valgt at boykotte opgøret. Et scenarie, der meget vel kan gentage sig i Superligaens slutspil, hvis ikke størstedelen af ligaens fanklubber får sig et nyt udebaneafsnit i Parken. Foto: DRESLING JENS/POLFOTO

Størstedelen af Superligaens fanklubber sendte søndag en pressemeddelelse ud på AaB Support Clubs hjemmeside, hvori de beskyldte FC København for at være dårlige værter og samtidig være indehaver af Danmarks 'suverænt dårligste udebaneafsnit'.

Og hvis ikke FCK er villige til at indgå i en dialog med de mange utilfredse fanklubber, så kan vreden meget vel munde ud i en boykot af kampene i Parken fra starten af marts måned, hvor Superligaens slutspil begynder, lyder det i pressemeddelelsen.

I FCK føler man dog, at kritikken er uberettiget, da deres nye udebaneafsnit A11 lever op til alle danske og internationale krav og regler.

Desuden har klubben heller ikke modtaget nogen reelle klager over det nye afsnit.

FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, bekræfter således mandag over for Ekstra Bladet, at klubben kun har modtaget én skriftlig klage over en kontrollør, der under en Superliga-kamp skulle have bedt en fan om at forlade en brandtrappe for i stedet at finde tilbage til sit sæde.

Modtog klagerne over FCK
Formand for Danske Fodbold Fanklubber (DFF), Rasmus Trenskow, erkender da også over for Ekstra Bladet, at de utilfredse fanklubber ikke har sendt deres klager direkte til FCK, men i stedet har underrettet DFF om deres kritikpunkter.

- Jeg har bedt mine medlemmer om at samle deres klager sammen og rent faktisk sende dem til FCK. Hvis ikke klubben har hørt om klagerne, så er det trist, for det er jo kun dem, der i sidste ende kan gøre noget ved sagen, lyder det fra Rasmus Trenskow.

Af rent praktiske årsager samt en stigende efterspørgsel har FCK valgt at gøre det tidligere udebaneafsnit til én stor familietribune. Derfor er Parkens udebaneafsnit altså blevet rykket fra endetribune D til den ene langsides øverste hjørne, afsnit A11.

- Vi giver tusindvis af børn og deres familier et positivt møde med livefodbold og en helstøbt underholdende oplevelse, der ikke kun handler om at have et sæde på en tribune, men også om events, autograf-skrivninger, konkurrencer og underholdning nede under tribunen før, under og efter kampen, skriver FCK i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Læs hele FC Københavns modsvar her:

Se også: Superliga-fans vil boykotte Parken: Her er FCK's svar

FC Københavns nye udebaneafsnit. Foto: www.billet.fck.dk
FC Københavns nye udebaneafsnit. Foto: www.billet.fck.dk

Udeholdets fans er nedprioriteret
Rasmus Trenskow glæder sig selvfølgelig over FCK’s beslutning om at sætte fokus på børnefamiliernes forhold i Parken, men ærgrer sig til gengæld over, at udeholdets fans dermed også bliver nedprioriteret:

- FCK har ret til at gøre, som de har lyst. Det er deres stadion og deres beslutning. Det er kun prisværdigt, at de gerne vil have flere børn på stadion, det vil vi alle sammen. I DFF vil vi gerne favne bredt – specielt om børnene, som er dem, fanklubberne skal basere sig på i fremtiden, siger Trenskow.

- Fanklubberne klager så bare over, at det sker på bekostning af udebanefansene. Parken har et kæmpe stadion, og det burde være muligt at placere dem andre steder end på A11. De vil ned på D-tribunen, og have de gamle kontrollører tilbage, som vi havde dengang. De nye kontrollører på det nye udebaneafsnit, virker ikke til at have samme indblik i fankulturen og har en lidt mere opfarende adfærd i modsætning til de gamle.

- FCK bør invitere fanklubberne i Parken til en dialog om, hvad der skal til, og hvorfor fanklubberne er så sure på Parken og FCK, siger han og slår samtidig fast, at han ikke ønsker, at tilskuerkonflikten skal ende med en boykot af Parken.

Læs mere om sagen her:

Se også: Storklub støtter Brøndbys boykot: 'HADER FCK'

Se også: Superliga-fans truer med boykot: Har konkret krav til FCK

Se også: Nu skrotter Superliga-fans Parken: Kæmpe boykot truer FCK

297 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere