Brød loven: Iranske kvinder forklædt som mænd til fodboldkamp

I Iran er det ulovligt for kvinder at se fodbold på stadion. Det fik fem kvinder til at tænke ud af boksen

I fredags blev Persepolis mestre for andet år i træk, da de slog Sepidrood Rasht med 3-0.

Men det er hverken på grund af mesterskabet eller prangende spil på banen, at billeder fra stadion nu går sin gang verden rundt.

Det er derimod fem kreative iranske kvinders billeder fra stadion.

Det skriver BBC.

De snedige kvinder havde derfor anskaffet sig parykker og falske skæg. På den måde fik de snydt sikkerhedsfolkene på stadion.

- Vi gik gennem første og anden port i en gruppe, og ingen regnede det ud. Da vi stod på tribunerne, gik det op for de fleste. De kom over og ville have taget selfies og hyldede os.

- Noget andet interessant er, at de på tribunen, der vidste, at vi var kvinder, ikke råbte noget groft under hele kampen, har en af kvinderne udtalt til det lokale nyhedsmedie Khabar Varzeshi.

Det er nemlig forbudt for kvinder at komme på stadion til fodboldkampe eller andre idrætsarrangementer.

Under den islamiske revolution i 1979 var et af argumenterne for, at kvinder ikke måtte komme til blandt andet fodbold, at de skulle skånes fra fodboldens voldsomme natur.

Kritiserer FIFA
Det er endnu ikke kommet frem, om pigernes stunt har fået konsekvenser for dem. Opdaget må de i hvert fald være blevet, eftersom to af pigernes Instagram-profiler svømmer med billeder af pigernes stunt.

Tidligere på året spillede Esteqlal mod Persepolis, og i forbindelse med den kamp blev 35 kvinder arresteret, fordi de gerne ville på stadion for at se fodbold. En kamp FIFAs præsident Gianni Infantino overværede.

Efterfølgende havde en af de fem kvinder - der gemmer sig bag brugernavnet 'fari_perspolisi' - en appel til FIFA.

Nedenfor kan du se billeder og videoer af pigernes stadion-udflugt.

20 kommentarer
Vis kommentarer