Bundesligaen vinker farvel til en halv vinterferie

Den tyske Bundesliga begynder først 18. september, og spillerne står foran et sammenpresset program

Topscorer Robert Lewandowski og de øvrige bundesligaspillere må kigge langt efter den traditionelle vinterpause. Foto: Annegret Hilse/Reuters
Topscorer Robert Lewandowski og de øvrige bundesligaspillere må kigge langt efter den traditionelle vinterpause. Foto: Annegret Hilse/Reuters
Følg Fodbold

Der er udsigt til et sammenpresset program og kortere vinterferie for fodboldspillerne i den tyske Bundesliga i den kommende sæson.

Deutsche Fussball Liga (DFL) oplyser på sin hjemmeside, at næste sæson begynder 18. september, hvilket er fire uger senere end oprindelig planlagt.

Ugen forinden tyvstarter klubberne med første hovedrunde i pokalturneringen.

Ændringen er en konsekvens af, at sidste sæson blev forsinket af coronapandemien. Derfor blev sidste spillerunde afviklet 27. juni og ikke som planlagt 16. maj.

Den sene premiere på næste sæson betyder, at spillerne må vinke farvel til halvdelen af vinterferien. Den traditionelle vinterpause er barberet ned fra fire til to uger.

Efter planen skal ligaen kun ligge stille omkring jul og nytår og derefter genoptages allerede 2. januar 2021. Til sammenligning varede vinterpausen i 2020 helt frem til 17. januar.

Sæsonen bliver afsluttet med sidste spillerunde 22. maj - tre uger før starten på fodbold-EM.

På grund af EM-forberedelserne bliver der ikke plads til at afslutte sæsonen med pokalfinalen i Berlin, som der ellers er tradition for. Finalen bliver i stedet spillet Kristi himmelfartsdag 13. maj.

Over det meste af Europa er der lagt op til en sen start på næste sæson. Det gælder også i Danmark, hvor Divisionsforeningen torsdag meddelte, at den nye sæson begynder 13. september - otte uger senere end planlagt.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.