Chokerede Brøndby-fans dagen derpå: Det føltes som en kniv i hjertet

Brøndby smed en 2-0-føring og guldet i hænderne på FC Midtjylland med 2-2 mod Horsens. Et kæmpe nederlag, som bestemt kunne mærkes i Brøndby dagen efter kampen

Brøndby-fans var mødt talstærkt op til kampen mod Horsens, som blev en stor skuffelse. Foto: Christian Ørtoft
Brøndby-fans var mødt talstærkt op til kampen mod Horsens, som blev en stor skuffelse. Foto: Christian Ørtoft

Fredag var en sorgens dag for Brøndby-fans over hele landet. De blå-gule helte havde mesterskabet i relativt sikre hænder, men endte med på blot seks minutter i Horsens at smide guldmedaljerne i favnen på rivalerne fra FC Midtjylland.

Brøndby måtte afgive førstepladsen til 'ulvene', der kan spille guldet hjem til Herning mandag ved at besejre Horsens. Nedturen var et chok for Brøndby-spillerne, der var helt forstenede og stod med tomme udtryk i ansigterne.

Fredagens nederlag kan ligeledes mærkes i Brøndby, hvor stemningen er trykket blandt de mange lokale fans. Ekstra Bladet har talt med en række af dem, der var langt fra tilfredse med kampens resultat.

Lasse Frederiksen, 51 år, Brøndby

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

- Jeg har det rigtig ærgerligt efter kampen i går. Nu kan vi ikke længere selv afgøre det, og det ser ud som om, at vi mister guldet. De sidste minutter var næsten ikke til at holde ud.

- Jeg er enormt stor Brøndby-fan, og jeg har boet her hele mit liv. Jeg håber inderligt, at vi stadig kan nå det, men det ser sort ud. Det er bare trist. Længere er den ikke.

Rasmus Gorrissen, 20 år, Brøndby

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

- Det er en hård skæbne, at det sker i de sidste minutter, og der var intet at gøre. Det gør bare ondt. Det føles som en kniv lige i hjertet. Det er bare ikke i orden.

- Siden jeg stod op i morges, har jeg tænkt over det omkring 20 gange. Jeg forstår ikke, at det rent faktisk skete, og jeg bliver ved med at tænke over det. Jeg har været Brøndby-fan, lige siden at jeg blev født, og det er hele min familie også.

- Det her var ren smerte. Vi er alle sunket en smule efter kampen, men vi bliver bare nødt til at komme op på hesten igen.

Michael Udsen, 56, Brøndby

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

- Mit hjerte bløder efter kampen i går. Jeg blev så rasende, at jeg kylede mine briller i bordet i går aftes, og min samlever fik sig noget af et chok. Det gjorde rigtig, rigtig ondt.

- Vi er mange her på Vestegnen, som lider under det her nu. Jeg kan mærke, hvor trykket stemningen er her i Brøndbyhallen. Jeg har aftalt med flere af mine kolleger, at vi ikke taler om fodbold i dag.

- Det kan jeg bare ikke allerede. Nederlaget i går er noget af det mest skammelige, vi har oplevet. Vi står med guldet i hænderne næsten, og så smider de hele lortet væk.  

Sanne, 52, Brøndby

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

- Jeg sad og råbte til sidst i kampen. Jeg turde næsten ikke at følge med til sidst. Der blev meget stille hjemme hos os.

- Det var bestemt ikke det resultat, som vi havde håbet på. Det er rigtig ærgerligt, og det kan mærkes i byen. Jeg er stor fan, men det er ikke sådan, at jeg ser alle deres kampe, men jeg er så glad for Brøndby. Stemningen er helt speciel blandt Brøndby-fans, og vores håb lever endnu. 

Katharina Vestergaard Sejr, 23, Roskilde

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

- Vi plejer godt at kunne slå Horsens. Man har simpelthen ikke lyst til at tro på, at det rent faktisk skete.

- Vi har været så tæt på, og så mister vi pludselig det hele. Det måtte bare ikke ske for Brøndby, men det skete. Der er rigtig dårlig stemning blandt mine venner. Man kan også se nederlagets store betydning på sociale medier blandt mine bekendte. Det var en trist dag for Brøndby.

Godt 300 fans var mødt frem for at støtte Brøndbys spillere efter skuffelsen. Video: Christian Ørtoft Brøndby Efter kæmpe nedtur: Brøndby-spillerne mødt af flere hundrede fans

Superligaen Brøndby-bossen om nedturen: - Det er umuligt at forklare

Bubacarr Sanneh tiljubles af Erik Sviatchenko efter den utrolige vigtige scoringen på Brøndby stadion i mandags. Sport og Spil Pris-eksplosion: Købt for halvanden million i vinter – nu koster han 50!

235 kommentarer
Vis kommentarer