AGF-keeper efter giga-brøler: Aldrig prøvet noget lignende

Rutinerede Steffen Rasmussen var tilfreds med, at AGF fik udlignet efter sit dyrebare kiks i topbraget mod Viborg

AGF-målmand Steffen Rasmussen havde ikke prøvet noget lignende i 360 kampe. (Foto: Brian Rasmussen)
AGF-målmand Steffen Rasmussen havde ikke prøvet noget lignende i 360 kampe. (Foto: Brian Rasmussen)

AGF hentede lidt ufortjent et point i topbraget mod Viborg, da de søndag eftermiddag spillede 1-1 i Aarhus.

Hjemmeholdets udligning faldt dybt inde i overtiden ved topscorer Mate Vatsadze, efter Viborg havde haft mange store chancer til at lukke kampen og hive tre point med nordpå.

Det helt store samtaleemne efter kampen var dog AGF-målmand Steffen Rasmussen kæmpe brøler, som førte til Viborgs scoring.

Målmanden skulle sparke langt, men ramte i stedet Viborg-topscorer Serge Deble, og så trillede bolden tilbage i det tomme mål.

AGF-keeperen tog dog brøleren i stiv arm.

- Det er første gang i 360 kampe, at sådan noget sker. Det er tilfældigt, at det sker. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, og jeg tror aldrig jeg kommer til at opleve det igen. Det var håbløst at komme bagud på den måde, men jeg har trods alt været med så mange år efterhånden, at det ikke påvirkede mig synderligt, forklarede Steffen Rasmussen.

Efter Viborgs scoring havde Steffen Rasmussen også en række vigtige redninger, når Viborg-offensiven med deres hurtige folk kom buldrende.

- Jeg synes selv, at det gik fint efterfølgende, og jeg ikke lod mig gå på af det. Selvfølgelig var det fedt, at vi fik udlignet til sidst, og det vidner om kvalitet, at vi bliver ved med at tro på det selv på en dag, hvor vi måske ikke spiller optimalt, forklarede den erfarne målmand.

Se også: AGF redder uafgjort i topbrag trods GIGA-brøler

For AGF-træner Morten Wieghorst var det ene point billede af mere end held, gaver og tilfældigheder. Det er definitionen af et hold der vil vinde og ikke mindst spille i Superligaen i næste sæson.

- Jeg synes faktisk godt, at man kan give spillerne lidt mere kredit end at fokusere på, at Lyngby har haft det svært eller at Viborg giver os gaver. En stime på 11 kampe uden nederlag er virkelig flot. Man skal huske på, at det her hold sidste forår tabte 11 kampe i træk. Jeg ved godt, at det var i Superligaen, men det er stadig et kæmpe sving, man har taget, og det fortjener kredit, sagde Morten Wieghorst efter kampen, som Viborg burde have lukket flere gange.

Det er kommet bag på selv AGF’erne, at de i foråret har haft så let ved at passere Lyngby, der blot har fået tre uafgjorte kampe og tabt de øvrige.

- Jeg siger ikke, at vi er kede af, at Lyngby taber mange point. Men der hvor vi kan gøre en afgørende forskel er, at vinde vores egne kampe. Jeg synes, at det har været let som træner at få spillerne til at holde fokus på vores egne præstationer i stedet for at fokusere på, at Lyngby ikke presser os, som vi havde forventet de ville gøre. Nu er vores fokus pludselig blevet at holde dem væk fra os, og den position drømte vi jo om i vinterpausen, så nu handler det om at bevare momentum, forklarede Wieghorst.

Se også: Lyngby skuffer igen - 0-0 mod Roskilde

Hos Viborg ærgrede anfører Christopher Poulsen sig over det sene pointtab.

- Det var en kamp, vi skulle have lukket. Vi havde flere kæmpe chancer, men vi manglede bare skarpheden. Det er klart AGF, der kan være mest tilfredse med et point. Men jeg synes, at vi så de to bedste mandskaber i 1. division i dag, og jeg tror også, at det bliver de her to hold, der rykker op i sidste ende. Man må sige, at vi ligger rigtig lunt til, men vi skal holde fokus på ikke at smide flere dumme point og bare få sikret billet til Superligaen, forklarede Poulsen.

Se den store brøler og AGF-udligningen til sidst i kampen her:

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere