Wichmann risikerer 18 måneder bag tremmer

Hvis politiet vælger at rejse sigtelse for bedrageri mod matchfixeren Kristoffer Wichmann

Kristoffer Wichmann under et interview med Ekstra Bladet, efter dommen faldt i februar. (Foto: Lars Poulsen)
Kristoffer Wichmann under et interview med Ekstra Bladet, efter dommen faldt i februar. (Foto: Lars Poulsen)

Kristoffer Wichmann fortalte i et interview med Ekstra Bladet tirsdag, at han spiller for op imod 300.000 kroner om året.

Men trods de svimlende summer står der meget mere på spil, hvis politiet vælger at følge DBU's anmeldelse, selv efterforsker og eventuelt vælger at rejse sigtelse mod FC Vestsjælland-forsvarsspilleren.

En sigtelse, som – hvis han ender med at blive tiltalt og dømt – kan resultere i op imod halvandet års fængsel! Det er loftet på strafferammen for straffelovens paragraf 279 – bedrageri.

– Jeg tager anmeldelsen helt roligt, for jeg har intet ulovligt foretaget mig. DBU har tydeligvis et stort behov for at puste sagen op.

– Selv om man gik i medierne og lovede en kategori 2-sag, kunne man ikke levere noget som helst bevis. Det er nu ved at gå op for folk, siger Wichmann, som er idømt seks måneders fodbold-karantæne på baggrund af vidneudsagn fra to kvinder, der har indrømmet at have spillet i alt 96 kuponer på Frederiksberg og i København op til kampene i Ekstra Bladet Cup 30. og 31. august 2011.

Et DBU-stunt
DBU har meddelt, at man ikke føler, at man alene kan løfte opgaven at undersøge sagen til bunds og har brug for myndighedernes hjælp.

– Jeg ser derfor anmeldelsen som et PR-stunt i DBU's kampagne mod mig og et forsøg på at lægge pres på DBU's appeludvalg, inden der falder en afgørelse.

– DBU har i mange måneder været i besiddelse af alle oplysninger, og derfor er tidssammenfaldet mellem appeludvalgets behandling og politianmeldelsen meget gennemskuelig, siger Wichmann.

For at sagen overhovedet skal nå en retssal, skal politiet vurdere, om DBU's indsamlede materiale og deres egen efterforskning i sagen er nok til en decideret sigtelse. Og er det tilfældet, kan de ellers trække på nogle efterforskningsmæssige tråde, som DBU ikke har kunnet komme i nærheden af.

Elektroniske spor
Specielt to elektroniske spor vil være helt afgørende for, om politiet kan løfte sigtelsen til en egentlig tiltale for bedrageri, som så siden skal afgøres ved en retssag. Takket være retsplejeloven.

For det første kan politiet få adgang til al teletrafik til og fra Kristoffer Wichmanns telefon. Og her vil de naturligvis have en speciel interesse i de sms'er og de opkald, han har foretaget sig i tidsrummet tæt på de kampe, som DBU har ham under mistanke for at have fikset.

For det andet kan de få adgang til Wichmanns bankkonti, som sandsynligvis vil blive sat under lup i samme periode som teletrafikken.

Hvis der eksempelvis er et mønster i nogle opringninger og nogle pengeoverførsler til en eller flere personer i fodboldmiljøet, står politiet med en meget stærk sag.

Hvis ikke – ja, så skal politiet formentlig komme op med eksempelvis nogle stærke vidneudsagn, hvis ikke Wichmann skal stå med karrierens største sejr i hænderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere