'Ove P's tropper får det svært i Superligaen'

Slagelse-klubben vil sandsynligvis rykke ned igen, hvis holdet rykker op i Superligaen, vurderer Alex Nørlund

FC Vestsjælland-træner Ove Pedersen (Arkivfoto: Anders Brohus)
FC Vestsjælland-træner Ove Pedersen (Arkivfoto: Anders Brohus)

FC Vestsjælland ligger i øjeblikket til oprykning til Superligaen, og skulle det lykkedes træner Ove Pedersens mandskab at sikre oprykning fra 1. division, så venter der en hård sæson i den bedste række.

Det vurderer den tidligere TV2 Sport-ekspert Alex Nørlund, der tidligere har kommenteret 1. division.

- Det er gået rigtigt stærkt med FC Vestsjælland. De har formået at tilpasse sig en lille smule og fået gjort lidt ved stadion.

- Rykker de op, så bliver det formentlig for at sidde med et år, og så er man måske nede igen, siger Alex Nørlund, der mener, at det kræver mere end et år at udvikle sig til en superligaklub.

- Det er hammersvært at rykke op i dag. Forskellen bliver større og større, men finanskrisen har måske udjævnet det lidt, fordi superligaklubberne ikke er helt så velpolstrede som tidligere.

- Randers FC har været oppe i Superligaen og rykket hurtigt ned igen, og så er de kommet forstærket tilbage. Det er ofte to skridt op, og så et skridt ned, før man igen kan tage et skridt frem. Det er meget sundt, mener Alex Nørlund.

Hvis FC Vestsjælland rykker op i Superligaen, så er det noget, klubben kan drage nytte af de kommende år.

- Det er svært at bygge et hold stille og roligt op og indsluse egne talenter i Superligaen, for de skal levere resultater hele tiden.

- Men en oprykning til Superligaen trækker tv-penge med sig og sponsorer, og hvis man kan få lavet nogle lidt længere aftaler med dem, så har man skabt grobund for at bygge noget lidt længerevarende op.

- Så kan det godt være, at FC Vestsjælland må rykke ned igen, men så må de ned i 1. division og blive stærkere, og så ved de, hvad der venter i Superligaen.

- Ingen siger nej til at rykke op, og det tager en masse positivt med sig. Det er også nemmere at rekruttere spillere i Superligaen, siger Alex Nørlund.

Den tidligere Vejle-, Viborg- og AGF-spiller mener, at FC Vestsjælland kan drage fordel af, at klubben geografisk er placeret et stykke fra de øvrige sjællandske superligaklubber.

Han nævner også, at Slagelse-klubben måske også kan rejse ekstra kapital med rigmanden Kurt Andersen som formand.

FC Vestsjælland ligger i toppen af 1. division på et tidspunkt, hvor der resterer fem spillerunder i Danmarks næstbedste fodboldrække.

0 kommentarer
Vis kommentarer