Randers klar til at kvæle Lorentzens drøm

Randers afviser at sælge Kasper Lorentzen, selvom opholdet i 1. division vil koste ham landsholdspladsen. I Esbjerg nægter man også at slække på kvaliteten

Kasper Lorentzen vil gerne beholde sin landsholds-plads, hvilket bliver svært, når Randers forlanger han skal spille i 1. division (Foto: Ernst van Norde)
Kasper Lorentzen vil gerne beholde sin landsholds-plads, hvilket bliver svært, når Randers forlanger han skal spille i 1. division (Foto: Ernst van Norde)

Kasper Lorentzen har fortsat mere end almindeligt svært ved at rumme skuffelsen over, at Randers FC i den kommende sæson ikke længere er at finde i Superligaen.

Nedrykningen ser da også ud til at ramme Lorentzen hårdere og mere ubarmhjertigt end nogen anden.

Ledelsen i Randers har nemlig ikke tænkt sig at indvilge i et salg af den 25-årige midtbanespiller, og samtidig har landstræner Morten Olsen gjort det klart, at landsholdet og 1. division er to uforenelige størrelser.

- Jeg har ikke nogen ambition om at spille 1. division. Det var der selvfølgelig ingen af os i Randers, der havde, men jeg vil bare meget gerne bevare min plads på landsholdet, siger Kasper Lorentzen.

Dermed siger du vel også, at du gerne vil væk?

- Ja. Det kan du selvfølgelig tolke, som du vil. Jeg vil bare meget nødigt miste min landsholdsplads, gentager Lorentzen.

I klubledelsen kan man sagtens få øje på det ulykkelige i Kasper Lorentzens situation, men det ændrer ikke ved målsætningen om at bevare spillertruppen intakt.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt. Først og fremmest for Kasper selv. Men der er indgået nogle aftaler med spillerne, og så er den ikke så meget længere end det, siger Randers-direktør Jacob Nielsen om Lorentzens udsigt til et afbræk i landsholdskarrieren.

Andre Randers-profiler som Frank Kristensen og Mikkel Beckmann skal imidlertid heller ikke gøre sig forventninger om at tage bagvejen:

- Det er forholdsvist simpelt, for vi har jo nogle aftaler med spillerne, som er længerevarende, og udgangspunktet er helt klart, at vi ikke sælger, siger Jacob Nielsen.

I Esbjerg, hvor hollandske Tim Janssen og midtbanespilleren Søren Rieks er de varmeste transferemner, er retorikken en anelse mere bøjelig.

- Vi satser på at bevare truppen, som den er lige nu. Men selvfølgelig er der en efterspørgsel på nogle af vores spillere, og så bliver det en vurdering i det enkelte tilfælde, om vi vil sælge, siger sportsdirektør i Esbjerg, Niels Erik Søndergaard.

- Vi mener, at den nuværende trup har kvaliteterne til at rykke op. Og det er klart, at skulle der forsvinde noget ud af den, skal der også fyldes op.

- Det er ikke nødvendigvis det samme som, at ryger der en angriber ud, ryger der også én ind. Men kvalitet skal erstatte kvalitet, siger sportsdirektøren.

Trods ambitionen om at værne om holdets høje niveau, pointerer Niels Erik Søndergaard, at truppen i 1. division vil være slankere end den, der for nylig forlod Superligaen.

- Vi har allerede været i gang med en række tilpasninger andre steder i organisationen, og det kommer der også i spillertruppen.

- Der er nogle spillere, som har kontraktudløb og nogle andre, vi har haft på lejeaftaler, og dem har vi ikke umiddelbart planer om at erstatte, siger han.

Kasper Lorentzens agent, Mads Lund, oplyser til Ritzau, at han i starten af denne uge vil holde et møde med Randers-ledelsen og forsøge at overbevise dem om et salg af landsholdspilleren.

0 kommentarer
Vis kommentarer