Simonsen glæder sig til græsset igen

FC Fredericia ansætter tidligere landsholdsspiller Allan Simonsen som konceptmanager på en toårig kontrakt.

Allan Simonsen glæder sig til de nye udfordriner (Foto: Ole Frederiksen)
Allan Simonsen glæder sig til de nye udfordriner (Foto: Ole Frederiksen)

Den tidligere landsholdsspiller Allan Simonsen vender hjem til dansk fodbold. 1. divisionsklubben FC Fredericia har ansat Simonsen som konceptmanager på en toårig kontrakt.

Det blev bekræftet på et pressemøde i Fredericia, hvor det kom frem, at Simonsen skal sikre en sund sportslig udvikling i klubben.

-Jeg har glædet mig meget til at komme tilbage til noget spændende, og det har jeg fået muligheden for i Fredericia. Det harmonerer godt med det, jeg ville, siger Simonsen.

Simonsen skal blandt andet hjælpe cheftræner Thomas Thomasberg og assistenttræner Steen Thychosen på træningsbanen og i kampe.

- Det er det, som er spændende ved jobbet, og det var også derfor, jeg sagde ja.

- Jeg skal også være en del af trænerteamet, og det glæder jeg mig til. Så kan jeg komme til at dufte lidt græs igen, og det er bare herligt, forklarer den tidligere fodboldstjerne.

Fuldtidsprofessionel fodbold
Det er samtidig planen, at FC Fredericia skal gå over til at være en klub med fuldtidsprofessionelle spillere.

Det er en del af det koncept, Simonsen vil indføre, og som inden for en kort årrække skal føre klubben op i Superligaen. Inspirationen er hentet fra Simonsens tidligere klub FC Barcelona og Johan Cruyff.

- Der skal være en rød tråd i en fodboldklub, og den har jeg prøvet at skrue sammen.

- Jeg har de seneste seks år befundet mig i Barcelona, og jeg har mange samtaler af forskellig art med diverse sportsdirektører. Jeg har set, hvordan klubben fungerer i dag.

- Det, Cruyff lavede for mange år siden, burde være en inspiration for mange klubber, ikke kun i Danmark, men overalt, mener Simonsen.

Vil i Superligaen
Fremtidige ansættelser af spillere og trænere skal passe ind i klubbens røde tråd, som det blandt andet sker i Barcelona.

- Vi kan se, hvor langt Barcelona er kommet i dag. Dermed ikke sagt, at Fredericia kommer lige så langt. Det betvivler jeg stærkt, men kan vi bare rykke os en del i den retning, så er det helt fint.

- Vi lægger ikke skjul på, at vi har en målsætning om at komme op i Superligaen inden for en overskuelig fremtid, det vil sige inden for et par år eller tre, fastslår Simonsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer