Graulund slog til for 14. gang

AGF blev på sejrskursen uden at imponere spillemæssigt

Peter Graulund scorede sit 14. sæsonmål i 1. division og blev matchvinder for AGF. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Peter Graulund scorede sit 14. sæsonmål i 1. division og blev matchvinder for AGF. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Aarhus (ekstrabladet.dk): Med sin 14. sæsonscoring bombede Peter Graulund AGF et skridt nærmere den tilbagevenden til Superligaen, som måske nok endnu ikke er matematisk sikker, men som realistisk set ikke kan kikse.

Sådan er det blandt andet, fordi AGF'erne har gjort hjemmebanen NRGi Park til en uindtagelig fæstning. Opgøret mod Fredericia var det 12. på eget græs i sæsonen - og slutfacit 1-0 var ensbetydende med den 12. sejr.

Det skete vel at mærke uden imponere de 6505 tilskuere synderligt rent spillemæssigt, og det udløste også pibekoncert fra folkene på tribunerne i slutfasen.

Herligt solskin
I herligt solskin på en indbydende, velplejet grønsvær var matchvinder Graulund og en sikker Dan Thomassen i midterforsvaret også de eneste, der viste det format, som skal til, når tingene foregår i den bedste række.

Men det rakte, fordi gæsterne fra Fredericia ikke havde midlerne til at straffe AGF's sløvsind. Peter Graulunds scoring var ubetinget 1. halvlegs højdepunkt.

Den unge venstre back Mikkel Kirtkeskov stod for et glimrende oplæg ved at sewrve bolden for topscoreren i medløb inde i feltet – og i fri position omsatte han det efter fortjeneste..

Fredericias målmand Carsten Christensen var sagesløs i det tilfælde, men viste et par gange senere forbavsende stor usikkerhed i sin omgang med bolden.

Løb ud i sandet
Men AGF'erne formåede ikke for alvor at sætte hverken ham eller gæsternes forsvar under pres.

Meget løb ud i sandet på grund af koncentrationssvigt og i den anden ende af banen var gæsterne uhyre ineffektive. Udmærket spil ude på banen løb ud i sandet ved kanten af straffesparkfeltet - ofte fordi spillerne hellere ville drible rundt om sig selv frem for at forsøge at afslutte.

Et par minutter efter pausen præsterede AGF et af kampens bedst gennemspillede angreb, da Martin Jørgensen smart kombinerede med Peter Graulund, men Jørgensens afsluttende venstrebensskud endte med at gå lige forbi målet.

Siden var Fredericias hurtigløber i front Jude Ikechukwu Nworuh på spil, men han måtte se sit forsøg klaret af AGF-målmand Steffen Rasmussen.