Koldings amatører siger ja til Vejle-fusion

Kolding rykker ud af 1. division til sommer - amatørerne har sagt ja til fusionen med Vejle

Kolding FC rykker til sommer ud af fodboldens 1. division. Det står klart efter, at moderklubben Kolding IF her til aften sagde ja til at gå fuldt ind i det kommende samarbejde med naboerne i nord, Vejle.

Amatørerne i Kolding IF sidder på den divisions-licens som Kolding FC spiller på. Havde de valgt at opretholde drømmen om topfodbold i Kolding, så kunne de have valgt at køre videre på licensen.

Men den mulighed er nu udryddet, da Kolding IF på en ekstraordinær generalforsamling med ja-stemmerne 36-9 valgte at tilslutte sig samarbejdet. Dermed står de to byer samlet i bestræbelserne på at skabe et nyt storhold i dansk fodbold.

- Det er en glad formand og en glad bestyrelse, siger KIF-formand Jeanette Jørgensen til ekstrabladet.dk.

Aftalen i sammenlægningen sikrer amatørklubben 700.000 kr. årligt, hvilket giver et godt fundament til at drive bredde-fodbolden videre.

Samtidig betyder aftalen, at sammenslutningens bedste ungdomshold samt det fællles reserve-hold spiller i Kolding.

I morgen løftes på et pressemøde sløret for hvilke farver den nye klub skal spille i samtidig med navnet bliver gjort offentligt.

To af de meget følelsesladede emner omkring samarbejdet.

Alt tyder på at Vejle har valgt at give slip på deres navn, så klubben kommer til at spille under navnet VB Kolding, selv om Vejle Boldklub bringer langt mest ind i samarbejdet

Samtidig står det helt klart, at kampdragten bliver Vejles røde, mens Kolding IF's oprindelige hvide trøjer og blå bukser bliver udebanedragten.