Så er det slut: Frem konkurs!

Boldklubben Frem rykker ned i Københavnssserien, da økonomien ikke kan hænge sammen

Sidste år nåede de det lige på målstregen - undgik en konkurs.

Et års tid efter er den gal igen og denne gang står arbejderklubben fra Valby ikke til at redde.

Det meddeler man mandag på klubbens hjemmeside.

- BK Frem A/S kan ikke betale enhver sit og må derfor indgive konkursbegæring, skriver man.

Dette indebærer, at licensen går tilbage til amatørforeningen Boldklubben Frem, og at man fra næste sæson skal spille i Københavnsserien.

Sidste år på dette tidspunkt var der stor aktivitet for at redde BK Frem A/S fra en truende konkurs. En indsamling blandt klubbens trofaste fans blev iværksat, og mange mennesker spyttede i kassen. Desuden tegnede en række personer aktier for et pænt stort beløb, og en nye bestyrelse blev valgt. Første store opgave var at prøve at finde hoved og hale i regnskaberne for 2008 og foråret 2009.

Det viste sig at være en kæmpeopgave, for ikke at sige nærmest umuligt.

Sanseløst rod
- Alt var et sanseløst rod, og regnskabet var aldrig rigtigt lavet færdigt. Derfor var det svært på det foreliggende grundlag at udarbejde et fuldt dækkende budget. Men det skulle gøres, og derefter forelægges DBU, hvis vi fortsat skulle bevare vort hold i næstbedste række og ikke tvangs nedrykkes til Danmarksserien, skriver Frem.

DBU fik det forelagt, og godkendte det med den klare udmelding, at man ikke måtte skrive nye kontrakter, men skulle sørge for at overholde de spillerkontrakter, der stadig kørte.

Situationen blev dog langt fra bedre og sponsorsituationen var noget nær håbløs. Den verdensomspændende finanskrise gjorde det ikke lettere for den nye bestyrelse at skaffe nye sponsorer. Så for at prøve at redde situationen, måtte flere af klubbens trofaste støtter kaste endnu flere penge i foretagendet samt bruge oceaner af tid på at få styr på økonomi og sponsoraftaler.

Oveni blev resultaterne væk og man måtte i foråret erkende, at det ikke var muligt sportsligt at blive i landets næstbedste række.

- Men vi giver ikke op, og vi skal nok komme tilbage til toppen af dansk fodbold igen, lyder den klare udmelding fra Frem.