Vejle-talent solgt til USA

USA kalder: Vejles Brian Nielsen skifter til New York Red Bulls efter mystisk møde med Erik Solér

Brian Nielsen tager turen over Atlanten. (Foto: Jesper Dall)
Brian Nielsen tager turen over Atlanten. (Foto: Jesper Dall)
23-årige Brian Nielsen har længe haft mere end ualmindeligt svært ved at skjule, at han hellere end gerne vil skifte Roms Hule og Nørreskoven i Vejle ud med nye udfordringer – og nu får han dem.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger drøner den boldbegavede angriber prompte mod USA, hvor han skal tørne ud for New York Red Bulls i Major League Soccer.

Med et gevaldigt dollargrin på læberne.

Dermed følger han direkte i støvlesporene på Ibrahim Salou, der forrige måned blev afskibet fra Vejle til klubben, der har hjemmebane på Red Bull Arena i New Jersey i Springsteen-land uden for New York.

Kontrakten er i grove træk på plads, og kun finurlige detaljer og et lægecheck kan bremse skiftet, der formentlig bliver annonceret senere i dag – blot ét døgn inden det amerikanske transfervindue bliver smækket i.

Pudsige optrin
Det overraskende skifte til Guds eget land opklarer et par pudsige optrin efter Vejles 2-1-pokalsejr over SønderjyskE, hvor Brian Nielsen spillede en fornem kamp og blev matchvinder – og så i øvrigt forsvandt fra jordens overflade i en stiv halv time efter kampen.

Nordmanden Erik Solér var nemlig til stede på stadion – i øvrigt i selskab med Jan Halvor Halvorsen og Don Ø. Erik Solér, tidligere agent for bl.a. armlæggeren Erik Mykland, har siden november været general manager og sporting director i New York Red Bulls, hvor svenske Hans Backe er cheftræner – og netop ved et ukompliceret indgreb har fået fjernet galdeblæren, hvilket næppe har meget med sagen at gøre.

De lidt komiske Vejle-manøvrer for at dække over Brian Nielsens fravær efter kampen skyldtes ganske enkelt, at Vejle-spilleren blev hasteindkaldt til møde med direktør Henrik Tønder og Erik Solér oppe i de bageste sponsor-gemakker.

Brian Nielsens kontrakt med Vejle udløber med årsskiftet, så senest til sommer skulle østjyderne skyde navnet af, hvis der skulle være håb om bare en minimal transfer.

Den kommer så nu fra det amerikanske marked, der er præget af en vis optimisme og økonomi.

Med turen over Atlanten bliver Brian Nielsen den tredje Vejle-spiller i en pipeline, der tidligere har sendt Jimmy Nielsen til Kansas City Wizards.