Dundrende underskud i Viborg

Nedrykning fra Superligaen blev dyr for Viborg FF, der er kommet ud af regnskabsåret 2009 med et minus på 12 mio. kr.

Viborgs Rurik Gislason er en af flere profiler, der har forladt Viborg. (Foto: Claus Bonnerup)
Viborgs Rurik Gislason er en af flere profiler, der har forladt Viborg. (Foto: Claus Bonnerup)

Det koster at spille fodbold i den næstbedste række, hvis man stadig har lønudgifter, som dengang man spillede i Superligaen. Det er den logiske forklaring på, at Viborg FF kommer ud med et minus på lige knap 12 mio. kr. efter skat.

I sommeren 2008 rykkede Viborg ud af Superligaen, men forsøgte desperat og lige til det sidste at rykke op allerede sæsonen efter. Men det forsøg mislykkedes, og det koster nu den jyske klub, selv om ledelsen siden har forsøgt at nedbringe udgifterne.

- Vi satsede på en omgående tilbagevenden til landets bedste række. Hvorfor vi bibeholdt en organisation og et udgiftsniveau, som skulle muliggøre en hurtig tilbagevenden. Derfor var et negativt regnskab forventeligt, forklarer formand Steen Petersen.

Opbyggende proces
Viborg holdt torsdag generalforsamling, hvor direktør Morten Jensen fremlagde en treårsplan, som skal medføre oprykning til landets bedste række senest i sommeren 2012.

- Vi har ansat en ny cheftræner (Lars Søndergaard) og er i gang med en opbyggende proces. Et led i denne treårsplan er, at spillertruppen i 2012 skal indeholde minimum 25 procent fra vores egen talentudvikling, siger Morten Jensen.

Viborg oplyser samtidig, at klubben har forlænget aftalen med det offensive talent Kevin Mensah, som nu er på kontrakt frem til sommeren 2011.

Der er et stykke op til oprykkerpladserne i denne sæson for Viborg. 1. divisionsklubben er i øjeblikket placeret som nummer syv, seks point fra en oprykningsplads til Superligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere