Ove P. nævnes i Silkeborg

Silkeborg fyrer cheftræneren fra nytår - samtidig med, at AGF-træneren bliver arbejdsløs

Ove Pedersen har ingen kommentarer til ekstrabladet.dk's afstemning. (Foto: Ernst van Norde)
Ove Pedersen har ingen kommentarer til ekstrabladet.dk's afstemning. (Foto: Ernst van Norde)
Næppe var nyheden om fyringen af Silkeborg-træner Peder Knudsen i går sluppet ud, før spekulationerne om hans afløser begyndte. En af dem, der hyppigst blev nævnt i krogene og på internettets debatsider var Ove Pedersen, der fra nytår forlader cheftrænerposten i AGF i utide.

I en afstemning på ekstrabladet.dk pegede 50 procent af de deltagende fodboldfans på den populære træner som manden, der endnu i denne sæson kan føre Silkeborg tilbage i Superligaen.

– Det er da fint nok, men ellers har jeg ingen kommentarer til det, siger Ove Pedersen om læsernes tillidserklæring.

– For en arbejdsløs og klubløs træner gavner det ikke noget at have kommentarer til et muligt klubskifte, siger Pedersen, der trods manglen på resultater i AGF er højt respekteret og elsket af de århusianske fans.

Bruun ’rystet’
Han afløses fra nytår af den tidligere FC Midtjylland-træner Erik Rasmussen. Samtidig fratræder Peder Knudsen i Silkeborg, mens sportsdirektør Peter Kjær i går sagde sin stilling op med øjeblikkelig virkning. Bruddet med den sportslige ledelse blev i går mødt med forbløffelse fra flere sider.

Den tidligere Silkeborg-profil og tv-kommentator Morten Bruun var ’rystet’ over nyheden, og veteranen Peter Degn kaldte fyringen ’fuldstændig vanvittig’, mens angriberen Henrik ’Tømrer’ Pedersen anser trænerfyringen for at være ’dårlig timing’.

Det er Silkeborgs placering på en for klubben skuffende femteplads i første division, der har fremprovokeret bruddet. Det meddelte administrerende direktør Kent Madsen i en pressemeddelelse i går.

– Vi har selvsagt ikke været tilfredse med pointhøsten, og vi er enige om, at vi bliver nødt til at forsøge at prøve noget nyt, sagde Kent Madsen.