Stor skilsmisse i Silkeborg IF

Både sportschef Peter Kjær og træner Peder Knudsen forlader Silkeborg IF - den ene er blevet fyret, mens den anden går frivilligt

Peter Kjær er efter gensidig overenskomst valgt at fratræde i Silkeborg. (Foto: Jan Sommer)
Peter Kjær er efter gensidig overenskomst valgt at fratræde i Silkeborg. (Foto: Jan Sommer)

Sportschef Peter Kjær forlader frivilligt Silkeborg IF efter blot nogle få måneder på posten - mens cheftræner Peder Knudsen er blevet fyret og erstattes på posten til nytår. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Det er den ydmyge placering som nummer fem i 1. division, som ikke lever op til den både nyrige og traditionsrige klubs ambitioner og koster Knudsen jobbet. Han styrer dog holdet gennem efterårets tre sidste kampe.

- Det gør ondt at erkende, at vi er nødsaget til at skride til handling. Vi har selvsagt ikke været tilfredse med pointhøsten i hverken sidste eller denne sæson, og vi er enige om, at vi bliver nødt til at forsøge at prøve noget nyt, siger direktør Kent Madsen.

- Det har været stolpe-ud for Peder Knudsens cheftrænergerning i SIF, hvor han har været decideret uheldig i mange kampe og situationer - men vi må sande, at resultaterne ikke står mål med vores ambitioner, siger Madsen.

Sportschefen går efter gensidig overenskomst, forklarer han.

- Jeg er kommet frem til den beslutning, at jeg og Silkeborg IF Invest A/S desværre må gå hver til sit. Jeg vil på det kraftigste påpege, at beslutningen har været min egen, og at vi skilles som de bedste venner. Nogle gange må man bare erkende, at måden til at opfylde ambitioner opfattes forskelligt, siger Peter Kjær.