Hobro-træner klar til Superligaen

Hobros succestræner, Jonas Dal, er klar til at guide Hobro, hvis de rykker op i Superligaen. Dal er nemlig blevet tilmeldt P-træneruddannelsen, som er nødvendigt for at træne et hold i landets bedste række

Hobro-træner Jonas Dal er blevet tilmeldt P-træneruddannelsen og kan derfor stå i spidsen for sit hold i den bedste række (Foto: Charlotte de la Fuente)
Hobro-træner Jonas Dal er blevet tilmeldt P-træneruddannelsen og kan derfor stå i spidsen for sit hold i den bedste række (Foto: Charlotte de la Fuente)

Det blev pludselig meget hektisk for Jonas Dal og Hobro. Han havde egentlig fundet fælles fodslag med Hobro og hans familie omkring, hvordan han kunne fortsætte sin trænerkarriere i klubben, finde tid til familien og samtidig passe sit fuldtidsarbejde som højskolelærer.

Lige indtil der dumpede et krav om P-trænerlicens ned i skødet på Jonas Dal. Et kursus, han endnu ikke var tilmeldt, og som fik DBU's uddannelseskonsulent, Peter Rudbæk, til i disse spalter, at anbefale Hobro, at få Jonas Dal tilmeldt uddannelsen, hvis han ville være i stand til at stå i spidsen for Hobro i Superligaen.

Se også: Hobro kværner videre mod Superligaen

Det er sket nu. Jonas Dal bekræfter overfor tipsbladet.dk, at han er blevet tilmeldt P-træneruddannelsen.

- Min tilmelding til det kursus er et resultat af, at skulle det her usandsynlige eventyr ende lykkeligt, vil det være enormt ærgeligt, hvis jeg ikke kan træne det her Superligahold, som det vil være, hvis det hele går så godt, siger Jonas Dal til tipsbladet.dk.

- Vi er nødt til at spille efter de regler, som er i dansk fodbold. Skal man være Superligatræner, skal man have den fornødne uddannelse. Det skal vi, som alle andre, finde os i, og det vil vi også gerne være med til. Det passede bare rigtig dårligt ind på det tidspunkt, hvor det kom frem.

- Jeg har stadig et fuldtidsjob ved siden af, og en familie jeg også gerne vil se. Derfor passede det ikke særlig godt at skulle i gang med en P-trænerlicens, som man er nødt til at bruge en del tid på.

- Men efterhånden synes jeg, vi har fået lavet en god løsning, som er spiselig for alle parter. Set på den baggrund flasker tingene sig lidt bedre, end de gjorde, da det først kom frem, at jeg skulle have denne P-licens. Dengang synes jeg, det virkede lidt uoverskueligt.

- På det tidspunkt synes jeg heller ikke, det var et tema. For som jeg har sagt før, snakker vi stadig ikke Superliga. Vi råber kun det der Su-Su-Superliga efter kampene, fordi vi synes, det er meget sjovt, at vi fører 1. division, og hvis den sluttede lige nu, ville vi rykke op, fortæller Hobro-træneren.

Men det ærgrer Jonas Dal, at det nu skal frem, at han er blevet tilmeldt P-træneruddannelsen. For han er godt klar over, hvad det er for et signal, det sender, når han pludselig tilmelder sig den uddannelse, som er nødvendig for at stå i spidsen for et Superligahold, mens hans mandskab i øjeblik indtager en sensational førsteplads i 1. division.

- Egentlig var det jo først, da deadline for tilmelding til kurset var ved at være overskredet, at vi for alvor tog stilling til, om jeg skulle tilmeldes P-trænerkurset. Indtil da havde vi heller ikke været synderligt tæt på Superligaen, men jo flere kampe vi spiller og jo længere tid, vi ligger oppe i den ende af tabellen, jo mere sandsynligt bliver oprykningen.

- Derfor passer det mig rigtig rigtig dumt, at skulle melde ud, at nu tager jeg den her P-uddannelse. For jeg er jo bare blevet tilmeldt, for skulle vi rykke op i Superligaen, så kan jeg fortsætte som træner for holdet.

- Men når jeg siger, det er ærgeligt at melde det ud nu, så er det fordi, at så melder vi også ud, vi tror på, at vi rykker op i Superligaen. Men vi vil i hvert fald ikke skyde os selv i foden ved ikke at have gjort de indledende øvelser, hvis det skulle vise sig, at vi er så heldige og dygtige og lave den vanvittige overraskelse, det ville være, hvis vi rykker op.

Men nu hvor Jonas Dal endelig er blevet tilmeldt kurset, glæder han sig over, det er lykkes. Og det er ikke mindst på grund af Hobro, som har været meget fleksible undervejs.

- Det kan jo aldrig skade at tage en P-uddannelse, hvor man får udvidet sin horisont. Men som jeg har sagt før, så passede det bare ikke helt ind tidligere. Vi havde lige fået tingene til at nå sammen mellem Hobro, jeg og min familie. Og pludselig bliver denne ting puttet oveni. Men det er det Hobro er skidegode til . At hugge en hæl, klippe en tå. Få ringene til at rulle.

Se også: Søndergaard: Udvid Superligaen

Det eneste, som mangler nu, er, forlængelsen af Jonas Dals kontrakt med Hobro.

Hans nuværende lejeaftale med Hobro udlejer til nytår, samtidig med hans kontrakt med FC Midtjylland udløber. Derfor er Jonas fri til at skifte til Hobro på en permanent aftale.

Jonas Dal afslører også, at aftalen er så tæt på at blive underskrevet, som den kan blive, men at tingene trækker ud, når man har fuldtidsjob ved siden af livet som fodboldtræner.

- Det er så tæt, som det kan blive. Men vi kan ikke bare mødes hver dag i Hobro. Lige nu sidder jeg til et seminar med højskolen, så der er bare nogle praktiske årsager, der gør, at tingene tager lidt længere tid.

- Det er ikke fordi, vi er uenige , det er ikke fordi, vi ikke kan få det til at hænge sammen. Tingene skal bare være perfekte inden, man skriver under. Og så gider vi desuden ikke snakke om kontrakt, når vi er ude til kamp, fortæller Hobro-træneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere