Hobro-træner kan afløse Glen Riddersholm

I aftes forlængede Jonas Dal sin kontrakt med Hobro, men på sigt ønsker FC Midtjylland, at han kommer tilbage - måske endda som Superliga-træner

(Polfoto)
(Polfoto)

Jonas Dal har succes som træner for fyraftensprofferne i Hobro, der fører 1. division i suveræn stil med ni point ned til AC Horsens og Lyngby. Tidligere på ugen kunne tipsbladet.dk fortælle, at Dal nu er tilmeldt DBU's P-trænerkursus, så han kan fortsætte i Hobro, hvis de skulle rykke op. Og i aftes forlængede han så kontrakten med Hobro.

Dermed er han fra nytår ikke længere lejesvend fra FC Midtjylland, hvor han i over 10 år har haft forskellige jobs ved siden af sit arbejde på Idrætshøjskolen i Ikast. Men hos Superligaens førerhold håber de, at Dal en dag kommer tilbage til klubben, og det kan måske blive som afløser for Glen Riddersholm.

Se også: DBU Pokalen: God lodtrækning for FCK

- Vi har en tro på, at Glen er træner for os i mange år frem i tiden, men det kan også være, at han drømmer om at prøve noget andet på et tidspunkt, og derfor har vi altid nogle unge kandidater i pipelinen, og Jonas er én af dem. Vi håber, han kommer tilbage hertil en dag, og det kan godt være som Superliga-træner, hvis det hele passer sammen, siger ordførerende direktør Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

37-årige Jonas Dal overtog Hobro 1. februar og har siden altså ført holdet til tops i 1. division. Claus Steinlein kender Jonas Dal rigtig godt fra mange år sammen i FC Midtjylland, og han fremhæver Dals menneskelige egenskaber som hans vigtigste styrke.

Se også: Hobro-træner forlænger sin aftale

- Det allervigtigste er, at han er et fantastisk menneske. Han kan vinde en kamp med Hobro om aftenen og møde mandag morgen med samme energi for at træne drenge og piger på højskolen. Han rummer både det elitære og bredden, og så er han bare dejlig at være sammen med. Jeg var selv med til at ansætte ham i starten af det her årtusinde, så selv om han er ung, har han allerede mange års seniorerfaring, og han har altid været god til at få det maksimale ud af sine spillere, siger Steinlein, der håber, at Hobro rykker op.

Se også: Hobro-profil går fra vandrehjem til Superligaen

- Vi var allesammen overbeviste om, at det ville blive en succes, da vi lejede ham ud, men ingen i hele Verden havde regnet med, at det skulle gå sådan her. Havde jeg vidst det, havde jeg taget lidt flere penge for ham, da vi lejede ham ud (griner red.). Han har gjort et fantastisk flot arbejde, og der er lang vej igen, men jeg holder hver eneste uge ekstra øje med Hobro på livescoren - også når vi selv spiller. Vi har et godt samarbejde med Hobro, da vi også har nogle spillere deroppe. Så de betyder noget for os, og vi håber selvfølgelig, at de kan rykke op, så vi kan møde dem i næste sæson.

Hobro møder i weekenden Marienlyst i 16. spillerunde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere