AC Horsens skriver med amerikaner

AC Horsens har skrevet kontrakt med den amerikanske forsvarsspiller Sebastien Ibeagha.

Martin Spellmann får amerikansk medspiller, når de i slutningen af februar brager ud til forårssæsonen i Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)
Martin Spellmann får amerikansk medspiller, når de i slutningen af februar brager ud til forårssæsonen i Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)

Fredag den 31. januar 2014 vil gå over i historien som en af de bedre dage i Sebastien Ibeaghas liv. Først kom han på tavlen for AC Horsens, som han har prøvetrænet med på det seneste, i en testkamp mod SønderjyskE, og efterfølgende har den 22-årige forsvarsspiller fået kontrakt med Den Gule Fare. Fredag har han bundet sig til Horsens frem til sommeren 2015.

- Vi har set Sebastien an i et par dage, og han har efterladt et rigtig fint indtryk. Han er en ung, spændende og fysisk stærk spiller, der blandt andet har gjort sig bemærket med en rolig boldomgang. Han har et fint potentiale, som vi sammen skal arbejde med at forløse, og hans tilgang betyder, at vi bliver mindre sårbare og får en endnu bedre konkurrence om positionerne i bagkæden. Han skal selvfølgelig lære vores forsvarsspil at kende, for det er anderledes, end han har været vant til, men det skal vi nok lære ham, siger cheftræner Johnny Mølby i en pressemeddelelse.

Hovedpersonen glæder sig til at tørne ud for Horsens, som kæmper for en plads i Superligaen til næste sæson.

- Jeg forlod Duke for at lede efter det sted, jeg kunne udvikle mig mest som spiller, og valget faldt på dansk fodbold, hvor flere amerikanere har gjort det godt. Hvis jeg skal beskrive mig selv som spiller, så er jeg fysisk stærk, og jeg kan godt lide at spille simpelt og hurtigt langs jorden. Jeg vil gøre en god figur til træning og på den måde gøre mig fortjent til at spille kampe, så jeg kan være med til at hjælpe holdet til oprykning til sommer, og på sigt skal vi gøre det godt i den bedste række. Spillerne og trænerne har vist mig masser af tillid, og alle på og omkring holdet og på kontoret har taget godt imod mig, lyder det fra Sebastien Ibeagha.

Amerikaeren er 189 centimeter høj og rager dermed godt op i det østjyske landskab.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk