Superliga-sensation: HIK dagen derpå

Hobro i ekstase efter oprykning fra 1. division til superliga - nu skal der sparkes bold på grønnere græs end før

Nattens oprykningsfest var det hele værd for HIK'erne, der faldt omkuld i klubhuset tidligt i morges. (Foto: René Schütze)
Nattens oprykningsfest var det hele værd for HIK'erne, der faldt omkuld i klubhuset tidligt i morges. (Foto: René Schütze)

I går havde de guld i støvlerne. I dag er de matte i sokkerne. Det er HIK dagen derpå. Et ekstatisk døgn efter at dansk fodbolds sensationelle fodboldhold fra Hobro Idrætsklub gjorde det umulige og drønede hele vejen op i superligaen efter blot tre år i 1. division.

I skæret af søndagens 1-0 sejr over Brønshøj gik der så meget party i hjemrejsen, at festen først sluttede mandag morgen efter daggry. Spillerne faldt omkuld på madrasser i klubhuset, og først ved middagstid sås der livstegn hos de lokale superhelte.

Ingen træning i dag
- Nej, vi har ikke trænet i dag. Men bare rolig, vi vinder også den sidste kamp mod Hvidovre, lød det fra en træt Mads Jessen, der sammen med den øvrige trup langsomt kom til hægterne over en flok kolde Cocio'er.

Nyoprykkerne blev søndag aften modtaget af et par hundrede trofaste fans, levende musik og bægerklang.

- Og så gik det ellers livligt for sig hele natten. Puha da. Vi var vist tilbage i klubhuset ved seks-tiden, lød det fra de klatøjede HIK'ere.

Og når Danmarks bedste fodboldrække åbner i juli, kan Hobro-karlene sparke bold på nyt og grønnere græs. Allerede om en uge pilles den gamle græsbane op, og så bliver der både lagt varmerør og sprinkleranlæg ned i superliga-debutanternes hjemmebane.

Det flasker sig i Tom K's hjemby
Så det flasker sig for den lille havneby i bunden af Mariager Fjord, som hidtil mest har været kendt for sit slogan 'Hår Do Wåt I Hobro', den årlige ambulancefest og ikke mindst Le Mans-legenden, Tom Kristensen. Selv det hedengangne Bie's Bryggeri er genopstået.

For fodbold og øl hører sammen. Efter nattens fest kastede formanden for HIK's fanklub, Miguel Valentine med et par andre fans, Malene Kjeldsen og Stig Simonsen, sig ud i at male et kæmpestort hyldestbanner i klubbens blå og gule kulører til sæsonens sidste kamp på mandag:

- Der står 'En klub - Et sammenhold', fordi det er Hobros styrke. Vi er der for hinanden og yder alt for sammenholdet. Lissom spillerne gi'r sig for hinanden Det ser man ikke mange steder, siger en kamphæs Miguel Valentine til Ekstra Bladet.

- Er det ikke lidt naturstridigt at tro på et langt liv i superligaen nu?

- Nej da, bare se Herfølge. De blev mestre i 2000, og det var der vist ingen, der havde regnet med kunne ske!

1 af 3 Hobro Stadion er mildt sagt ikke prangende. 400 klapsæder til det siddende publikum og ståpladser til resten af de 4.000 tilskuere. Sikkerhedschef Allan Andersens opgave bliver at holde HIK-supporterne adskilt fra superligaens hooligans. (Foto: René Schütze)
2 af 3 Her maler HIK fan-klubbens formand Miguel Valentine et kæmpe hyldestbanner til klubbens næste - og sidste - kamp i 1. division. - Vi står sammen. Det er klubbens styrke, lyder det fra den kamphæse chef-supporter. (Foto: René Schütze)
3 af 3 Nattens oprykningsfest var det hele værd for HIK'erne, der faldt omkuld i klubhuset tidligt i morges. (Foto: René Schütze)
0 kommentarer
Vis kommentarer