Viborg-træner: Vi er ikke favorit til at rykke op

Selvom man i Viborg FF ser ydmygt på klubbens chance for oprykning til Superligaen, spiller de for at vinde

Når det går løs mellem Viborg FF og Vejle Boldklub Kolding i 1. division i aften, kæmpes der ikke kun om sejren, men også om en oprykningsplads til Superligaen.

Holdene tørner også sammen på søndag. Men ifølge Viborgs cheftræner, Ove Christensen, er viborgenserne ikke favorit til at rykke op.

- Vi betragter stadigvæk FC Vestsjælland og Vejle som helt klart oprykningsfavoritter.

- Men vi synes selv, at vi har alt at vinde og ikke noget at tabe. Og det kan være, at vi kan lukrere lidt på, at Vejle føler, at der er pres på, siger cheftræneren.

I øjeblikket ligger FC Vestsjælland på førstepladsen med 54 point, mens Vejle og Viborg har henholdsvis 51 og 49 point - begge forfølgere har spillet en kamp færre end FC Vestsjælland.

De to bedst placerede hold ved udgangen af sæsonen rykker op. Og det er en positiv overraskelse for Ove Christensen, at Viborg er med i toppen.

Men selvom holdet har spillet godt og ikke tabt de seneste 15 ligakampe, så understreger han, at man i klubben er meget ydmyg omkring dens chancer for oprykning.

- Det er ikke sådan, at vi underspiller vores muligheder. Vi er bare realistiske og ved, at hvis det skal lykkes over to kampe her, så skal vi ramme et niveau, der er højere, end vi hidtil har vist.

- Men vi synes egentlig, at det er meget sjovt, at vi sådan er kommet med i ræset. Og det bliver en fantastisk oplevelse og opgave for vores stadigvæk meget unge og urutinerede hold, som, synes jeg, løfter sig, siger han.

Viborg røg ud af Superligaen i 2008. Og ifølge Ove Christensen vil det selvfølgelig ikke være uden betydning, hvis det lykkes klubben at rykke op igen.

- Det ville være fantastisk for klubben. Op til 2006 var Viborg et etableret Superliga-navn. Og det er klart, at folk i både klubben og byen rigtigt gerne vil op og være med i det bedste selskab igen, siger Ove Christensen og fastslår:

- Det bliver en stor udfordring. Men det er ikke et problem. Det bliver en fantastisk udfordring, som jeg også tror, at klubben kan klare. Så vi har egentlig mange positive ting at gå ind og spille om.

0 kommentarer
Vis kommentarer