Matchfixing-advokat: Hvor er beviserne, DBU?

Måben: - Når man dømmer så hårdt, skærper det kravene til beviserne, men hvor er de? spørger Henrik Stagetorn, der er matchfixing-dømte Kristoffer Wichmanns advokat

Wichmann er idømt karantæne (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Wichmann er idømt karantæne (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I den kommende uge kommer der en skarp reaktion til DBU’s appeludvalg fra Henrik Stagetorn oven på den dom på seks måneders karantæne, som hans klient, Kristoffer Wichmann, blev idømt af DBU’s disciplinærudvalg i begyndelsen af sidste uge.

Henrik Stagetorn er fortørnet over hele DBU’s fremgangsmåde i sagen, som har haft voldsomme konsekvenser for Kristoffer Wichmann.

Han har ikke kun fået seks måneders karantæne, men er også suspenderet fra sit job i FC Vestsjælland.

– Når man dømmer så hårdt, som tilfældet har været med seks måneders karantæne, skærper det i sandhed kravene til beviser i sagen. Men hvor er beviserne? spørger Henrik Stagetorn retorisk.

Han er i gang med at udforme et svarskrift til DBU’s appeludvalg.

En smule til orde
For ham er det endelig en mulighed for, at den dømte part hørt i sagen kommer en smule til orde. Hidtil har følelsen været, at DBU har truffet alle afgørelser i en lukket kreds.

– Der er flere ting, der undrer mig i hele denne sag. To vidner (pigerne RT og CM) har afgivet forklaring. En forklaring, de ikke kan vedstå. Hvorfor kan man så dømme, når de ikke står ved forklaringerne? Hvorfor har den dømmende myndighed – disciplinærudvalget – aldrig afhørt dem? Det er rystende og undrer mig, fastslår Henrik Stagetorn og uddyber:

– Jeg er også overrasket over, at jeg som advokat for den tiltalte ikke har haft mulighed for at afhøre de to vidner (RT og CM).

– Normalt dømmer man ud fra beviser. Her er der ikke engang tale om indicier. For vidnerne har trukket deres forklaringer tilbage. Man kan godt tale om, at retsfølelsen er en smule krænket, fastslår forsvarsadvokaten.

Han afleverer sit skrift til appeludvalget i næste uge, men ved ikke, hvor lang tid udvalget skal bruge på at færdigbehandle sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere