Brøndby-legende tager over i kriseramt klub

FC Roskilde forfremmer tidligere Brøndby-bomber til cheftræner efter Christian Lønstrups exit

Mads Glenn Wehlast og Gisle Thorsen udlægger sagen om suspenderede Christian Lønstrups matchfixing-anklage. Producer: Martin Lorentsen

ROSKILDE (Ekstra Bladet): Han har været ansat som angrebstræner et par år, men slutningen på denne sæsoner bliver som cheftræner for Peter Foldgast.

Det viste onsdagens træning i den klemte 1. divisionsklub FC Roskilde.

Her tog Foldgast styringen med tropperne, efter cheftræner Christian Lønstrup tirsdag var blevet suspenderet som følge af matchfixing-anklagerne.

Kort inden træningen begyndte, tog klubejer Carsten Salomonsson ordet i midtercirklen, hvorefter noget, der kunne minde om en helt almindelig træning, gik i gang.

Til Ekstra Bladet forklarer Salomonson om forfremmelsen af Foldgast:

- Vi har sat Peter Foldgast ind, fordi det er ham, der kender spillerne bedst. Det er ham, vi har tillid til og som kan løse denne opgave.

Ingen af spillerne har haft lyst til at sige noget til citat om situationen. Det er der en god grund til, fortæller Carsten Salomonsson.

- Det er os, klubben, der har givet spillerne mundkurv på. De må slet ikke udtale sig, siger han.

Konen vidste ingenting
At det er sket i huj og hast vidner om den kommentar, Foldgast selv kom med:

- Ups, jeg har ikke engang fortalt min kone det, sagde den tidligere Superliga-målmager.

Han har blandt andet arbejdet som ungdomstræner i Brøndby IF, inden han i 2016 vendte snuden mod Roskilde. Det er første gang, han skal stå i spidsen for et seniorsmandskab.

39-årige Peter Foldgast brød igennem lydmuren i dansk fodbold for Brøndby i begyndelsen af årtusindet, inden han efter en sæson i Rot-Weiss Essen vendte hjem og spillede i AGF.

Christian Lønstrup blev suspenderet, efter han på et møde ifølge Ekstra Bladets oplysninger sagde, at der forelå ’en anonym anmeldelse og tre-fire spillere var under mistanke for at have spillet store beløb på holdets kampe i 1. division’.

Assisterende træner John Bredal fortsætter i sin rolle, mens Christian Lønstrups situation først afklares, når sidste kamp i 1. division er afviklet 25. maj.

Lønstrup er på kontrakt til 30. juni 2021.

FC Roskilde står i en langt fra tilfredsstillende situation i den nederste del af 1. division. Med to kampe igen er klubben to point over nedrykningsstregen. I den næstsidste kamp kommer Fredericia, der stadig slås for en plads i oprykningsspillet, på besøg i Roskilde.

I sidste runde venter HB Køge på udebane.

Se også: Dommer i gavehumør: - Jeg er helt målløs

Se også: Drama i topbrag: Dommeren stjal fokus

Se også: Fodboldspiller springer ud som homoseksuel

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere