Dagen efter stop: Stjerne-træner klar i nyt job

Erik Rasmussen har allerede sit nye job klar

Det kom som en stor overraskelse, da Erik Rasmussen tirsdag aften stoppede som træner i Vendsyssel FF, der netop nu kandiderer til en oprykning til Superligaen.

Men dagen derpå har fodboldtræneren allerede sit næste job på hånden. Han bliver til august ansat som sport- og fodboldansvarlig på Hald Ege Høj-, Fri- og Efterskolei  Viborg.

- Vi er stolte over at kunne præsentere Erik Rasmussen på Hald Ege. Han er det helt oplagte valg for os, fordi han på fornem vis personificerer hele vores dannelsesprojekt – det vi vil med eleverne, siger skolernes forstander Erik Junker til skolens Facebook-side.

- Med udgangspunkt i en passion for fodbold og en lyst til at blive så god en fodboldspiller som overhovedet muligt, skal han udvikle fodboldlinjens elever og lærere, så alle får det bedste frem i hinanden, lyder det.

- Men samtidig præsentere eleverne for noget, der er dem umiddelbart fremmed men som griber dem, gør noget ved dem og giver dem andre perspektiver på deres liv: Afrika f.eks. Den kombination glæder vi os til - via Erik - at forædle yderlige, så vi virkelig får rykket eleverne, siger forstanderen.

61881782.jpg 

Erik Rasmussen kom sidste år skævt ind i Vendsyssel, og det fik Stig Tøfting til at pege på, at Rasmussen havde sat sin røv på kogepladen.

Skolen har allerede den tidligere cykelstjerne Michael Rasmussen samt håndboldspillerneAnn Grete Nørgaard og Line Uno fra Viborg HK på lønningslisten.

Erik Rasmussen kommer også til at være ansvarlig for en videreudvikling af en dannelsesrejse for alle elever til Afrika, ligesom der skal udvikles en NGO-uddannelse, hvor højskoleelever klædes på til NGO-arbejdet med ophold i Sierra Leone eller Ghana.

Det falder fint i tråd med, at Ekstra Bladet sent tirsdag aften kunne fortælle om, at dele af årsagerne til Rasmussens stop netop skulle findes Erik Rasmussens kærlighed til Afrika. Her han sideløbende med trænerjobbet i Vendsyssel været dybt engageret i et stort fodboldskole-projekt i Sierra-Leone, og det gav træneren en uhensigtsmæssig dobbeltrolle, der skabte gnidninger i klubben.

Det fik Erik Rasmussen til at ville stoppe til sommer, og så valgte klubben i stedet at stoppe samarbejdet omgående.

- Sportsligt, har vi vurderet, at det giver bedst mening, at Jens overtager ansvaret allerede nu. Dette under hensyntagen til de resterede kampe i den indeværende sæson samt planlægningen til næste sæson, sagde bestyrelsesformand Jacob Andersen.

Vendsyssel ligger i øjeblikket nummer fire i 1. division med to point op til Viborg på tredjepladsen, der ligger til at skulle spille playoff om oprykning til Superligaen.

Smider bombe! Stjerne-træner siger op midt i opryknings-strid

Fire hold i tæt kamp: De rykker op i Superligaen

Grotesk situation: Årets kamp får 4000 tomme pladser

20 kommentarer
Vis kommentarer