Dansk traditionsklub solgt til udlandet

Vejle Boldklub er kommet på udenlandske hænder

Vejle Boldklub er ikke længere så dansk, som dem har været. For nu er den blevet solgt til en udenlandsk køber. Foto: Vejle Boldklub.
Vejle Boldklub er ikke længere så dansk, som dem har været. For nu er den blevet solgt til en udenlandsk køber. Foto: Vejle Boldklub.

Vejle Boldklub har solgt majoriteten af aktiekapitalen i VB Alliancen A/S til Andrei Zolotko.

Zolotko har sammen med en kinesisk forretningspartner overtaget aktiemajoriteten i den traditionsrige fodboldklub. Målet for klubben er at skabe balance mellem indtægter og udgifter.

Det oplyser Vejle Boldklub tirsdag i en pressemeddelelse.

- Andrei Zolotko har et indgående kendskab til fodboldverdenen samt et kæmpe netværk. Det er netop denne knowhow, som skal være med til at sikre udviklingen af Vejle Boldklub, skriver klubbens ledelse i pressemeddelelsen.

- Andrei Zolotko vil indgå aktivt i denne udvikling, og vil derfor i store perioder være bosiddende i Vejle, så han kan følge og bistå udviklingen på nært hold, lyder det videre.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er Andrei Zolotko 30 år og fra Moldova.

I første omgang hedder det, at man vil etablere "et nyt, sundt og bæredygtigt setup i 1. division.

Selskabet Klaus Eskildsen Holding ApS ejer også en del af aktierne i selskabet bag fodboldklubben, og Klaus Eskildsen kommer også til at indgå i bestyrelsen sammen med de to udenlandske forretningspartnere og advokaterne Flemming Jensen og Gert Eg.

Arkivfoto: AP 1. division DBU vil undersøge matchfixingsag i Hvidovre til bunds

Den tidligere Helsingør-spiller er blevet idømt et års fængsel. (Foto: Thomas Wilmann) 1. division Fodboldspiller får et år for at være chauffør ved røveri

Bisp skal et smut i Superligaen (Foto: Jens Dresling) Silkeborg IF Ny Superliga-klub handler i Vejle

35 kommentarer
Vis kommentarer