Annonce:
Annonce:

'Den stærkeste 1. division nogensinde'

I aften begynder Esbjerg fB sæsonen i 1. division, og her tæller kun én ting: oprykning. Rammerne er til stede, og de skal gerne blive udslagsgivende i en ellers tæt række, mener assistenttræneren

Annonce:
Følg Fodbold
Følg 1. division

Man siger, at det koster 15-20 millioner kroner i tabte indtægter at rykke ned. Esbjerg fB kom ud af 2016 med et underskud på 37 millioner. Alt andet lige burde det være en klub, hvor nedrykningen til 1. division har kunnet mærkes, men det mener assistenttræner Jens Letort ikke, at den kan.

Ganske vist har en række medarbejdere i administrationen mistet deres job, men hvad angår rammerne for førsteholdet, der i aften indleder sæsonen i 1. division, er tingene uforandret. Klubben har hidtil hentet over 23 millioner fra lokale investorer, så Letort og de andre omkring klubbens bedste hold har optimale mulighed for at rykke op.

Viborg sender tidligere AaB'er til Norge

Og det skal de. Letort er fortrøstningsfuld.

Annonce:

- Personligt tror jeg, det er den stærkeste 1. division nogensinde. Det siger man tit, men den virker rigtig stærk. Der er mange dygtige fuldtidssetup. Man kan se, at trænerfyringerne også sker i 1.division, og der er kommet udenlandske trænere. Vi har bevaret vores fuldtidssetup, og der er ikke skåret på noget, måske nærmere tværtimod vil jeg sige. Jeg ved ikke med spillerlønningerne, men vores setup er uændret, siger EfB-assistenten til tipsbladet.dk.

Han er selv ansat i en klub, der har fyret en træner, Lars "Lungi" Sørensen, og ansat en udlænding i form af John Lammers i stedet. Den nye chef på Vestkysten får rosende ord med på vejen.

Jagtet af flere klubber: Konkret bud på dansk profil

- Vi har fået en træner fra Holland, som kommer med en tand mere professionalisme, så vi har sat alle sejl til for at rykke op, siger han.

EfB er langt fra de eneste, der satser på oprykning. Det samme kan siges om med-nedrykkerne Viborg FF og Vejle Boldklub, mens også Vendsyssel FF planlægger med en plads i top 3.

Jens Letort forudser, at netop de tre V'er bliver hans og resten af Esbjergs primære udfordrere.

Annonce:

- Sidste år så man, hvordan alle hold i 1. division slog hinanden på kryds og tværs. Hobro rykkede op med forholdsvis få point, under to i snit (helt præcist 1,76, red.). Det er en meget tæt række. Jeg forventer nogenlunde det samme, men også at Vejle, Viborg og Vendsyssel har de bedste setup, siger han.

Tidligere BIF-chef revser klubben: Der har været nogle svipsere

-Jeg tror, vi har gode chancer. Det vigtige er at bevare noget af den vestjyske ydmyghed, for der skal arbejdes stenhårdt. Det er en række, hvor de hold, der arbejder hårdt, klarer sig godt.

For Jens Letort bliver premierekampen mod FC Fredericia en særlig oplevelse, da han kommer til at stå over for sin søn, Niels.

Kom helt tæt på Brøndbys nye Fisker: Der er en socialist gemt i mig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: