Annonce:
Annonce:

Discount-succes: Gamle drenge jagter Superligaen

Hvidovre har taget fusen på alle i 1. division og ligger godt halvvejs inde i sæson på en oprykningsplads. - Jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skal være os, der rykker op, siger salgs- og sportschef Peter Lassen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg 1. division

Peter Lassen griner under kasketten, da han fortæller om sin plan.

- En af dagene skriver jeg ud til alle sponsorerne. 'Alle jer, der gerne vil blive som sponsor i Hvidovre, skal nok forlænge nu. For om et år, er det er dobbelt op, når vi er i Superligaen.'

- Det er kun mig, der kan gøre det. For de ved, at jeg er tosset, siger den tidligere Superliga-topscorer til Ekstra Bladet.

Egentlig er det også tosset at tale om Hvidovre og Superliga i samme sætning.

1. divisionsklubben består af deltidsspillere, der ofte skal lave en Superman-omklædning for at være ude på banen, når Per Frandsen fløjter til træning kl. 16.

- Jeg har ikke noget imod at få beskidte hænder, siger Peter Lassen, der har mange kasketter på i hjerteklubben Hvidovre. Foto: Lars Poulsen
- Jeg har ikke noget imod at få beskidte hænder, siger Peter Lassen, der har mange kasketter på i hjerteklubben Hvidovre. Foto: Lars Poulsen

Peter Lassen er salgs- og sportschef samt ansvarligt for alt forfaldende arbejde.

Han er eneste mand i det store kontor i stuetagen på Hvidovre Stadions hovedtribune, men er i daglig kontakt med direktør Kim Madsen.

Annonce:

- Han er guld værd og gør en kæmpe indsats. Han brænder også 100 procent for Hvidovre Fodbold, siger Peter Lassen under rundvisningen i de gamle lokaler.

Gamle indrammede plakater minder om en tid, der engang var. Lassen peger på en fra pokalfinalen i 1980.

- Det vil vi gerne prøve igen, siger han.

Det er 41 år siden, at Hvidovre var i deres eneste pokalfinale - 5-3 mod Lyngby - og snart 25 år siden, at de havde deres hidtil eneste sæson i Superligaen.

Men i den gamle mesterklub på Vestegnen drømmer man nu om både pokalsucces og Superligaen.

Hvidovre er i kvartfinalen mod SønderjyskE, og ligger godt halvvejs inde i sæsonen på en oprykningsplads i 1. division.

I begyndelsen af november så over 1700 tilskuere Hvidovre slå rivalen Lyngby 1-0, og Peter Lassen kan godt mærke, at det går godt.

Både når han taler med sponsorer og går en tur op ad Hvidovrevej.

- Det er mange, der siger tillykke, og jeg må også sige, at jeg er pissestolt over det. Det er lidt uvirkeligt. Vi plejer jo at spille med om nedrykning.

Annonce:

Da han før sæsonen blev spurgt om målsætningen, sagde han top-6 og tænkte 'bare vi ikke rykker ned.'

Men Hvidovre har taget fusen på alt og alle - også på salgs- og sportschefen - og har 31 point efter 15 kampe.

Kun FC Helsingør har gjort det ét point bedre.

- Jeg sidder nogle gange og napper mig selv i armen på tribunen. Vi spiller fandeme flot fodbold, og jeg bliver stolt over den måde, vi spiller på, siger Peter Lassen.

- Folk kommer til mig og siger, at 'nu skal vi også på stadion, for det går godt.' Altså, det er ikke nu, du skal gå på stadion. Det skal du, når det går dårligt! lyder Peter Lassens opfordring til Hvidovre-borgerne
- Folk kommer til mig og siger, at 'nu skal vi også på stadion, for det går godt.' Altså, det er ikke nu, du skal gå på stadion. Det skal du, når det går dårligt! lyder Peter Lassens opfordring til Hvidovre-borgerne

Han tilskriver træner Per Frandsen – 'han har været fantastisk' – en stor del af æren, og så har Hvidovre ramt truppen lige i røven for at bruge et Lassen'sk udtryk.

De har ikke meget at gøre godt med. Det er vel kun oprykkeren Jammerbugt, der har et lavere budget, men Hvidovre har brugt pengene godt.

- Vi har god sammensætning af unge, talentfulde spillere og ældre med en enorm erfaring. Jeg kan virkelig se, hvordan de gamle render og pepper de unge op.

Annonce:

- Jeg mærke, at de vil rykke op, selvom vi andre måske går og tænker, at det er fint, og det går nok, siger Peter Lassen.

Peter Lassen om Hvidovres gamle Superliga-kæmper

Foto: Maria Fonfara
Foto: Maria Fonfara

Kim Aabech

Hvad skal man efterhånden sige? Med sine 38-årige år er Aabech blandt 1. divisions grand old men, og med sin fine teknik og fodboldhjerne gør han stadig en forskel.

Aabech brød igennem i Lyngby og var også i FC Nordsjælland, AGF og Horsens, inden han i 2017 skiftede til Hvidovre, der dengang lå i 2. division.

- Han er på en kontrakt, der udløber hvert halve år. Hver gang man tror, at det er slut, og kontrakten er ved at løbe ud, popper han op igen. Kim er som en god vin: han bliver bedre med alderen.

- Han er en fantastisk person. Han er god for de unge og god til at sætte de andre op i omklædningsrummet. Og så har han stadig en magisk venstrefod.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Daniel Stenderup

Det tidligere Brøndby-talent, der har spillet i alt 139 Superliga-kampe for Brøndby og Esbjerg, kom til Hvidovre fra FC Roskilde i sommeren 2019.

Han har siden været en vigtig brik, og den tidligere Brøndby-talent er krumtappen i forsvaret. 32-årige Stenderup har ved flere lejligheder båret anførerbindet.

- Som han har spillet i år, vil jeg vove den påstand, at han kunne spille Superligae. 'Stender' ligner en på 80, når han løber, men hold nu kæft, hvor har han været god. Det er en fryd.

- Vi har rækkens bedste forsvar, og det har han en stor fortjeneste i.  Som Aabech er han rigtig god i omklædningsrummet, og så er han bare et fantastisk menneske.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Martin Spelmann

Den temperamentsfulde midtbanespiller er tilbage på Vestegnen. Han brød igennem i Brøndby og har været på en lang rundtur i Superligaen, tyrkisk, norsk og svensk fodbold.

34-årige Spelmann var klubløs i starten af året, men skrev i sommer under med Hvidovre og har fået pænt med spilletid.

- Jeg kendte ham ikke som person, før han kom. Jeg havde set ham på tv og tænkt, at det var den største psykopat, der kunne gå på to ben. Da jeg møder ham, opdager jeg, at han er det sødeste og rareste menneske.

- Han er en sjov type, der råber og skriger. Det betyder meget for holdet, at han er kommet. Spelmann er vinder med kæmpe v. Når han siger noget, er der respekt omkring det.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Matti Lund Nielsen

Fynboen kom til Hvidovre før sæsonen efter mange år i norsk og italiensk fodbold. Den 33-årige midtbanespiller har fået 60 Superliga-kampe for OB og FC Nordsjælland, men der er ved at være nogle år siden.

I starten af sæsonen var han primært indskifter, men er startet inde i de seneste opgør.

- Vi tog ham ind uden at have set ham. Det gør vi ellers aldrig. Matti er ikke ham, der smadrer igennem som 6'er på midtbanen. Han ligner mere en balletdanser, når han løber rundt på tåspidserne.

- Men han er en sindssygt klog spiller, der er dygtig til at skærme af. Han bruger hovedet og taber aldrig bolden. Alle kan li' ham, og han har været helt outstanding for os i de tre sidste kampe.

Det er tæt i toppen af 1. division, hvor Helsingør, Hvidovre, Lyngby og Fredericia ligger inden for tre point. Horsens på femtepladsen kan heller ikke afskrives i oprykningsræsset.

Det er alle klubber, der har flere penge og bedre forudsætninger end Hvidovre, men selvom Peter Lassen i sjov nævner Superligaen over for sponsorer, er der også et gran af alvor i budskabet.

- Vi havde 25 minutter på Lyngby Stadion, hvor vi var i modvind, og havde det også svært i Helsingør. Men bortset fra det, synes jeg, at vi stort set har været bedst i alle kampe.

- Så jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skal være os, der rykker op, lyder det fra Peter Lassen, der medgiver, at han i så fald nok får brug for hjælp på kontoret.

Brandvarme Tobias Thomsen blev matchvinder i topkampen mod Lyngby i seneste runde.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Uden for banen har 2021 været et hårdt år for Hvidovre og Peter Lassen. Et par klublegender er blevet revet alt for tidligt bort. Foto: Aleksander Klug
Uden for banen har 2021 været et hårdt år for Hvidovre og Peter Lassen. Et par klublegender er blevet revet alt for tidligt bort. Foto: Aleksander Klug

Et år med død: Farvel til flere Hvidovre-legende

Annonce:

Man fornemmer en tåre i øjenkrogen.

Peter Lassen har fortsat svært ved at tale om Martin Krogh-Jensens alt for tidlige død. Hvidovre-formanden døde 30. oktober i alder af 56 efter et kort, hårdt sygdomsforløb.

- Jeg vil helst ikke snakke for meget om det, for jeg bliver så berørt hele tiden, siger Peter Lassen.

Han fik ofte besøg af formanden på kontoret, og de stod altid sammen og så holdet træne. Martin Krogh-Jensen blevet mindet i forbindelse med kampen mod Lyngby 6. november.

Alle Hvidovre-spillerne havde Martin Krogh-Jensens navn på ryggen.

- Det er så trist, at han ikke får lov at opleve det, men lad os nu gå hele vejen til Superligaen i hans ånd, siger Peter Lassen.

Hvidovre sagde tidligere på året farvel til to klubikoner i skikkelse af Niels Nielsen og Michael Christensen.

Annonce:

Førstnævnte var forretningsfører i Hvidovre i omkring 50 år, mens Michael Christensen for mange er Mr. Hvidovre.

Han var med til vinde pokalfinalen i 1980 og mesterskabet året efter. Han har med 408 kamp klubrekorden og var i en årrække direktør i klubben.

Michael Christensen blev 66 år.

Michael Christensen var anfører, da Hvidovre i 1982 mødte Juventus i Europa Cup'en for mesterhold i Idrætsparken. Her forsøger han forgæves at blokere et forsøg fra Michel Platini. Foto: Lars Skaaning
Michael Christensen var anfører, da Hvidovre i 1982 mødte Juventus i Europa Cup'en for mesterhold i Idrætsparken. Her forsøger han forgæves at blokere et forsøg fra Michel Platini. Foto: Lars Skaaning
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: