Divisionsforeningen afviser kritik af flyttet pokalkamp

Flere klubber er sure over planlægningen af en udsat pokalkamp, men Divisionsforeningen afviser kritikken

Både Vejle og Horsens har deltaget i klagekoret, efter rivalerne fra Silkeborg i weekenden fik en walkover-kamp mod et reservespækket Roskilde-hold. (Foto: Ernst van Norde)
Både Vejle og Horsens har deltaget i klagekoret, efter rivalerne fra Silkeborg i weekenden fik en walkover-kamp mod et reservespækket Roskilde-hold. (Foto: Ernst van Norde)

FC Roskilde stillede søndag til start med et decideret reservehold og tabte 2-6 til Silkeborg, og det har skabt vrede blandt flere fodboldklubber i 1. division.

Både AC Horsens, Vejle og Fredericia, som kæmper med Silkeborg om oprykning til Superligaen, er sure over, at Roskilde har fået placeret en udsat pokalkamp mod AaB tirsdag aften.

- Det er helt urimeligt, at man kan komme i en situation, hvor et hold i en turneringskamp må se sig nødsaget til at stille et reservehold.

- Det er elendig turneringsplanlægning af Divisionsforeningen, og det er dårlig stil af Roskilde, siger Stig Pedersen, der er direktør i FC Fredericia, til Fredericia Dagblad.

DBU Pokalen Jyske topklubber raser efter farce-kamp

Både Vejle og Horsens retter en lige så hård kritik mod Divisionsforeningen, som er ansvarlig for programmet.

Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, forstår udmærket kritikken, men forklarer også, hvorfor planlægningen er, som den er.

- Jeg forstår godt, at der er nogle konkurrenter til Silkeborg, der synes, det er uheldigt, at Roskilde får to kampe på tre dage.

- Men jeg har også noteret mig, at selve turneringsplanlægningen bliver kritiseret. Der vil jeg gerne minde om, at der er tale om en kamp, der er blevet udsat.

- God turneringsplanlægning går nogle gange fløjten, når en kamp bliver udsat på grund af vejrlig eller andre uheld, siger Peter Ebbesen.

Roskilde bad selv om at få udsat pokalkampen fra 5. marts og en uge frem, fordi holdet skulle på træningslejr, men sjællænderne kunne heller ikke afvikle kampen ugen efter.

1. division Silkeborg banker Roskilde og henter vigtige point

Det var med til at skabe problemer med at få afviklet kampen, så det ikke kolliderede med ligaen. Og Silkeborg afviste desuden at rykke ligakampen hjemme mod Roskilde fra søndag til lørdag.

- Som sagen står, kunne vi ikke have gjort det anderledes, for vi skal have afviklet den pokalkvartfinale, inden semifinalerne går i gang. Så der var ikke andre muligheder.

- Alle, der har forstand på det her, ved, at pokalturneringen skal afvikles hen ad vejen. Manøvremulighederne er meget små, når vi snakker om pokalen.

- Vi ville gerne have undgået kritikken, og at et hold skal spille to kampe på tre dage. Det sker en gang i mellem, men det er meget sjældent, lyder det fra Peter Ebbesen.

Han indrømmer, at Roskilde er ramt hårdere end AaB, der spillede i fredags.

- Vi har umiddelbart taget mest hensyn til AaB, men det er også Roskilde, som skulle levere en kamp. Det er Roskilde, der havde en udfordring med et stadion, der ikke var klar på dagen.

- Det er hjemmeholdet Roskilde, som har ansvaret for at levere en bane, siger Peter Ebbesen.

Pokalkvartfinalen mellem FC Roskilde og AaB fløjtes i gang tirsdag klokken 18.

Vejle fik en vigtig sejr over Skive, mens Silkeborg også kom godt ud af programmet 2. påskedag. (Arkivfoto: Thomas Emil Sørensen) 1. division Spænding om Superliga-billetter: Gamle kæmper tog vigtige skridt

Peter Sørensen er under pres i Silkeborg. Han skal gøre klubben op i Superliaen ellers ... (Foto: Claus Bonnerup) 1. division 1. divisionsklub under pres: Aldrig satset så meget som nu

1. division TV: Se hælscoring sende Horsens mod Superligaen

2 kommentarer
Vis kommentarer