Dommer i gavehumør: - Jeg er helt målløs

Silkeborg fik et comeback foræret af dommeren mod Viborg i Slaget om Superligaen

Viborg og Nikko Boxall følte sig ikke retfærdigt behandlet af dommer Henrik Overgaard: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Viborg og Nikko Boxall følte sig ikke retfærdigt behandlet af dommer Henrik Overgaard: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg 1. division

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Det var en helt fantastisk kulisse, da Silkeborg og Viborg krydsede de lokale klinger foran hele 9.117 tilskuere på et top tunet Jysk Park.

’Slaget om Superligaen’ var topkampen blevet døbt, men det mindede mest af alt om en topkamp i netop Superligaen.

Men festen blev spoleret med en håndfuld minutter tilbage af 1. halvleg. I hvert fald for neutrale tilskuere og særligt for dem med grønne briller. For dommer Henrik Overgaard valgte at blæse indirekte frispark for en tilbagelægning fra Simon Trier. Det var kun dommer Overgaard, der kunne få øje på den kendelse. Det er trods alt sjældent, at en gave ødelægger festlighederne…

- Jeg stadig helt målløs. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan han kan tro, jeg laver en tilbagelægning i så presset en situation. Bolden rammer mig, og så ryger den tilbage til vores målmand. Det er en ubeskrivelig dårlig dommerpræstation, sagde ’synderen’ Simon Trier efter kampen og fortsatte.

Den opstillede mur var ikke noget problem for Plaffeministeren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Den opstillede mur var ikke noget problem for Plaffeministeren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Linjedommeren vidste ikke, hvad der blev dømt for, og dommeren ville ikke diskutere det, da jeg spurgte ham. Vi må bare konstatere, at det kostede os to point, for frisparksmålet satte Silkeborg i gang, efter vi fuldstændig havde udspillet dem. Men vi må vinde de sidste to, og så rykker vi op, for Silkeborg får ikke fuldt hus, sagde Simon Trier med stor overbevisning i stemmen.

Den udlægning var hjemmeholdets store helt, Ronnie Schwartz, fuldstændig uenig i. Altså udlægningen om, at Silkeborg ikke får fuldt hus.

Ronnie Schwartz (midten) blev igen-igen helt for Silkeborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ronnie Schwartz (midten) blev igen-igen helt for Silkeborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For Ronnie Schwartz, der bragede det indirekte frispark op i nettaget og udlignede i anden halvleg, kunne heller ikke få øje på, hvorfor Henrik Overgaard var i gavehumør på festdagen i Silkeborg.

- Jeg må ærligt erkende, jeg ikke kan få øje på det indirekte frispark. Jeg tror da, 10 ud af 10 målmænd ville samle bolden op i den overbevisning, at det var en lovlig handling. Men jeg er ikke for fin til at tage imod den gave, og jeg synes, vi tilkæmpede os det ene point på en fin måde i anden halvleg, sagde Ronnie Schwartz, der med sine to træffere nu har plaffet 21 sæsonmål i kassen for Silkeborg.

Steffen Højer kunne ikke tro sine egne øjne, da der blev fløjtet for indirekte frispark. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Steffen Højer kunne ikke tro sine egne øjne, da der blev fløjtet for indirekte frispark. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Med den underholdende pointdeler i topbraget er spændingen fuldstændig intakt i landets næstbedste række, hvor det for alt i verden handler om at snuppe den direkte oprykningsplads og undgå de nervepirrende playoff-kampe.

Silkeborg topper rækken med 55 point - ét enkelt foran Viborg, der har fire point ned til Fremad Amager. Der er to runder tilbage. Med andre ord: Slaget om Superligaen er slet ikke overstået endnu – og tak for det.

- Det må være et fantastisk drama at kigge på for jer, der ikke deltager i det, sagde Viborg-træner Steffen Højer og fortsatte.

- Vi går 100 procent efter at slutte øverst, og jeg er overbevist om, at Silkeborg snubler. Så skal vi bare gøre vores job. Det er ærgerligt, vi ikke selv kan afgøre det med den fuldstændig forkerte kendelse, der førte til 1-2-målet. Men jeg synes, vi var det bedste hold, og det skal vi bevise de sidste runder, sagde Steffen Højer.

Veteraner tager tyren ved hornene: Det er skræmmende

Røde lamper: Helt ekstraordinært i dansk fodbold

Efter matchfixing-anklager: Manager suspenderet

Skandale i dansk fodbold: Toptræner beskylder egne spillere for matchfixing

Lyngby har cheftræneren på plads

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+